MAĐARI PREDSTAVILI FUDBALSKO ČUDO! Puškaš arena novi dom reprezentacije Mađarske (VIDEO)
Foto: EPA/Tibor Illyes HUNGARY OUT

velelepno

MAĐARI PREDSTAVILI FUDBALSKO ČUDO! Puškaš arena novi dom reprezentacije Mađarske (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Mađarske je dobila novi dom - Puškaš arenu (68.000) koja je otvorena prijateljskom utakmicom protiv Urugvaja u petak veče!

Iako su gosti slavili sa 2:1, golovima Edinsona Kavanija i Brajana Rodrigeza, rezultat će ostati u drugom planu zbog velelepnog zdanja koje je bilo u centru pažnje.

foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP

Izgradnja Puškaš arene koštala je oko 620 miliona evra, a to je čak dvostruko nego što su Mađari planirali da daju. Novi stadion je nikao na mestu starog Nepstadiona koji je nedavno srušen.

Još jedna zanimljivost sa otvaranja jeste ta što je, početni udarac na meču izveo je 93-godišnji Nikita Simonjan koji je i davne 1953. otvorio Nepstadion. Tada su na centru bili Honved i Spartak iz Moskve.

Stadion je prvenstveno napravljen zbog potreba EP, jer je Budimpešta jedan od gradova gde će se prvenstvo igrati. Podsećamo, u planu su tri meča u grupi i jedan u osmini finala.

Mađari su trenutno drugi u grupi E sa 12 bodova, ali i utakmicom više od Slovačke i Velsa. Slovaci gostuju Hrvatskoj koja je prva sa 14, dok Vels igra sa Azerbejdžanom.

U poslednjem kolu moguće je da će o putniku na EP odlučivati međusobni duel Velsa i Mađarske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track