HRVATI IZAZVALI SKANDAL U MOSTARU: Navijači Širokog provocirali Srbe podrškom ratnom zločincu koji se ubio u Hagu (FOTO)
Foto: Jabuka TV

UTAKMICA PREKINUTA

HRVATI IZAZVALI SKANDAL U MOSTARU: Navijači Širokog provocirali Srbe podrškom ratnom zločincu koji se ubio u Hagu (FOTO)

Fudbal -

Navijači Širokog Brijega napravili su skandal na današnoj utakmici sa Zvijezdom 09 u Mostaru.

Hrvatski navijači su razvili transparent podrške i sliku Slobodana Praljaka, generala koji je 2017, kada je proglašen krivim za ratne zločine, u prenosu uživo u Haškom tribunalu popio otrov i preminuo.

"Živeo sam časno, izdale me jude, vašu optužnicu ne prihvatam 'časni' sude", pisalo je na spornom transparentu ispod kog je bila slika Praljaka.

Dogodilo se to u 20. minutu utakmice Premijer lige BiH na stadionu "Pecara" u Mostaru, posle čega je delegat Amir Hadžić upozorio navijače domaćeg tima da sklone i transparent i sliku. Pošto oni to nisu učinili, fudbaleri Zvijezde 09, inače srpskog kluba iz Etno sela Stanišić, u 34. minutu su napustili teren.

Domaćini su tražili da se utakmica nastavi, ali je sudija Sabrij Topalović iz Zenice odlučio da se ne igra dok se transparent i slika ne sklone.

Kapiten, trener i nekolicina igrača Širokog su molili navijače da ispune zahteve, posle čega su pristalice mostarskog kluba napustili tribinu, pa je igra nastavljena.

(Jabuka TV)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track