SRBI IZVELI FIORENTINU U SVET: Neobična priča Fiorentina Dubai fudbalskog kluba! (FOTO)
Foto: Pritnscreen/Instagram

LJUBIČASTI U EMIRATIMA

SRBI IZVELI FIORENTINU U SVET: Neobična priča Fiorentina Dubai fudbalskog kluba! (FOTO)

Fudbal -

Interesantna fudbalska priča stiže nam iz Dubaija, a glavni akteri su - Srbi!

Izvesti Fiorentinu u svet je bio jedan od ciljeva predsednika Roka Komisa, još od dolaska. Postoji ipak neko ko je to uradio mnogo pre njegovog imenovanja donevši ljubičastu i poznati fiorentinski ljiljan u daleke Ujedinjene Arapske Emirate. Da li je ova neobična i lepa priča o fudbalskom klubu Fiorentina Dubai? Da, Fiorentina Dubai, tim ljubičaste boje sa ljiljanom na grudima.

Pre dve godine je, ustvari, Ivan Paunović, ljubičasti navijač još od vremena Gabriela Batistute, ali srpskog porekla, odlučio da u svom novom gradu osnuje tim za mali fudbal i da ga posveti sbojoj fudbalskoj ljubavi - Fiorentini.

Ivan je, sa mnogim prijateljima iz Srbije, odlučio da ponovo igra fudbal tako što je otvorio ,,svoj'' klub, kako je izjavio za Fiorentinanews.com:

"Oko imena nije bilo polemike, Fiorentina Dubai!"

Tačno 19. septembra 2018. Ivan i njegova Fiorentina Dubai počeli su da igraju u dubajskoj amaterskoj ligi (DAFL) pobedivši u tri turnira u malom fudbalu za tri meseca uključujući u sve to i igrače iz Francuske, Kameruna, Egipta, Libana i Palestine sa, očito, najvećim brojem srpskih sportista. Samo nekoliko meseci kasnije priključuju se EFA Ligi, Expat fudbalskoj asocijaciji, došavši do toga da igraju u premier ligi ove organizacije koja predstavlja prestiž u svetu malog fudbala u Arapskim Emiratima.

"Od januara igramo, tu je 6-8 timova sa igračima iz celog sveta. Voleo bih da dostignem tim za veliki fudbal ali je teško", izjavio je Paunović i dodao:

"Nemamo sponzore i potrebno nam je trideset igrača, i profesionalaca. Mi smo svi u prošlosti rekreativno igrali fudbal, ali nismo profesionalci. Ipak, najviše od svega volimo fudbal."

Fiorentina Dubai igra u potpuno ljubičastom dresu i ima veoma neobičan grb. U dnu je firentinski ljiljan, u centru srpska zastava, iznad skiciran dubajski skyline. Iznad ovog nacrta, naravno, stoji natpis FIORENTINA. Ukratko, tu su svi elementi koji ukazuju na posebnost ovog tima.

#fiorentinadubai #purplebrothers #forzaviola ?⚽️????

A post shared by Fiorentina Dubai FC (@fiorentinadubai) on

U njihovom sedištu, Ivan i ekipa imaju izložen dres Fiorentina Dubai sa brojem 13, tačnije sa brojem kapitena Davida Astorija. Fiorentina Dubai živi samo od strasti i od snova, ali sa jednom idejom, a to je da donesu cenjeno ime Fiorentine i u daleki Dubai.

"Pokušavam da stupim u kontakt sa Adrianom Mutuom", kaže Ivan Paunović za sajt italijanskog kluba.

"Voleo bih da ga pozovem da odigramo jednu prijateljsku sa njegovim timom, s obzirom da trenira u Arapskim Emiratima, ili bar da se slika sa nama. Mi smo poznati ovde u Dubaiju i ko god igra fudbal čuće ime Fiorentine",, zaključuje Paunović.

(Kurir sport, Fiorentinanews.com)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track