ČOVEK KOJI JE IZDAO SINIŠU OPET OSTAVIO SVET U ŠOKU: Italijanski novinar novom NASLOVNICOM navukao GNEV cele Italije
Foto: Profimedia

PRETERAO!

ČOVEK KOJI JE IZDAO SINIŠU OPET OSTAVIO SVET U ŠOKU: Italijanski novinar novom NASLOVNICOM navukao GNEV cele Italije

Fudbal -

Novi skandal potresa italijanski fudbal, a glavni inicijator je Ivan Zazaroni, čovek koji je prvi objavio da srpski stručnjak Siniša Mihajlović boluje od leukemije i time narušio njegovu privatnost i ostao bez velikog prijatelja.

Na dan kada je Siniša Mihajlović zakazao konferenciju za medije, na kojoj je on prvi želeo da obavesti javnost o teškom zdravstvenom stanju u kom se nalazi, ugledni italijanski list "Corriere dello Sport" ekskluzivno je objavio da srpski stručnjak prekida trenersku karijeru zbog teške bolesti.

novinar ivan zazaroni
novinar ivan zazaronifoto: Profimedia

Mihajlović je bio besan na novinara koji mu je tako grubo narušio privatnost i to njen najosetljiviji deo.

"Želeo sam privi da vam kažem šta mi se događa... Ali neko nije želeo da poštuje moju privatnost. Zahvaljujući tome prodao je 200 novina više nego inače, ali je uništio prijateljstvo koje je trajalo 20 godina", rekao je Mihajlović na tu temu.

foto: Profimedia

A sada - novi skandal kontroverznog italijanskog novinara.

Naslovnicu "Korijelo delo Sport" krasi naslov "Black Friday" (Crni petak), krajnje rasistički potez urednika, iako se malim slovima bore protiv istog tog rasizma.

To je bilo i te kako jasno jer su kao glavnu odliku vrhunskih fudbalera Krisa Smolinga i Romelua Lukakua videli to što su tamnoputi. Ovim potezom Zazaroni je navukao gnev cele Italije, a polako i celog sveta koji se bori protiv rasizma.

Zazaroni ne samo da ne priznaje grešku, već napada one koji pljuju po njegovoj lošoj šali sa naslovne strane.

"Ovde se radi o jeftinim indicijama. Ako razmišljate lepo barem jednom dnevno, nećete morati da idete doktoru. Ovih dana internet su preplavili desničarsko nastrojeni ljudi koji glume rasiste pa s nekoliko komentara pokušavaju da izbrišu mrlju sa sebe. "Crni petak", za one koji žele i mogu razumeti, pohvala je različitosti, ponos različitosti. Ako to ne razumete, to je zato što za to niste sposobni. Nevin naslov, savršeno argumentovan, pretvoren je u otrov od onih koji imaju otrov u sebi", objasnio je Zakaroni.

Ne čudi što su odmah reagovali i klubovi, a Zakaroni je i za njih imao odgovor.

"Sve te italijanske klubovetreba da bude sram. Kroz tvit su nas okrivili i to kako? Samo na engleskom, kako bi izazvali dobre reakcije u inostranstvu. Borba protiv rasizma je ozbiljna stvar. Ovakva optužba je samo lažni moralizam kako bi se dobio prvak antirasizma. Ako se usude da me optuže za rasizam, sve ću ih tužiti", naglasio je Zazaroni.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track