JOHANSONE, SRBINE: Svetski, a naš! Golman Švedske u Beogradu, a evo i zašto
Foto: Instagram Printscreen

NEMA NIŠTA PROTIV DA BRANI ZA ORLOVE

JOHANSONE, SRBINE: Svetski, a naš! Golman Švedske u Beogradu, a evo i zašto

Fudbal -

Marko Johanson, 20-godišnji čuvar mreže Malmea, trenutno brani za mladu reprezentaciju Švedske, zemlje u kojoj se rodio, ali nema ništa protiv da stane na gol A tima Srbije, zemlje svojih predaka

Johanson, pa još Srbin!

Nije bitno prezime da bi se Srbija nosila u srcu, a dokaz je mladi Marko Johanson, golman U21 reprezentacije Švedske i član ekipe Malmea, koji trenutno u Beogradu vredno trenira i puni baterije za sledeću sezonu.

Ove godine je 21-godišnjak bio na pozajmici u timu GAIS iz Geteborga, a naredna bi mogla da bude godina njegove potpune afirmacije u svetu profesionalnog fudbala. Krajnji cilj je dres velikog kluba i reprezentacije, ali koje...

foto: Instagram Printscreen

Švedska ili Srbija? - Volim obe zemlje. Trenutno sam na spisku selektora mlade reprezentacije Švedske, ali dok ne debitujem za A tim, otvorena je mogućnost da zaigram i za Srbiju. Naravno, ne mislim da će to biti lako. Poštujem moje iskusnije kolege, kako Olsena, tako i Dmitrovića i Rajkovića, ali mlad sam i imam pravo da verujem. Želeli su da me vide u timu i Makedonci, ali sam im se zahvalio na pozivu - poručio je Johanson.

Šta planirate za sledeću sezonu? - Vraćam se u Malme. U Srbiji sam trenirao kod Viborga Koceića, jer se sezona u Švedskoj završila ranije nego u Evropi. Spremam se da branim gol velikog kluba, ali treba mi dati šansu. Ako je u Malmeu ne dobijem, potražiću novu sredinu.

Možda je nađete u nekom klubu u Srbiji? - Što da ne. Mislim da u Srbiji mladi igrači mogu mnogo da napreduju. Iza svakog uspeha stoji naporan rad, a ja evo treniram u Srbiji i kad se ostali odmaraju da bih došao do cilja.

foto: Instagram Printscreen

Zapamtio Dansku: Do Kopenhagena zbog Zvezde

Za koga navijate u Srbiji? - Znam koliko je to važno pitanje kod nas, ali stvarno me obraduje svaka pobeda srpskog kluba u Evropi. Možda mi je zbog porodice Zvezda najbliža, pa sam zato išao da je gledam u Kopenhagen. Vozio sam 350 km od Geteborga do Kopenhagena i nazad po noći da bih stigao na sutrašnji trening, ali nisam zažalio jer sam prisustvovao čuvenom meču za Ligu šampiona. Bila je to luda noć!

Kurir / Dejan Petković Foto: Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track