ČUVENI TRENER KATEGORIČAN: Zbog ovoliko stranaca nemam više želju da gledam Crvenu zvezdu i Partizan
Foto: @starsport/Srđan Stevanović

Piše za Kurir

ČUVENI TRENER KATEGORIČAN: Zbog ovoliko stranaca nemam više želju da gledam Crvenu zvezdu i Partizan

Fudbal -

Pitate se zašto imamo toliko stranaca u našem fudbalu, a odgovor je prost. To je posledica prekomernog izvoza domaćih fudbalera. Pa, mi već sa 17-18 godina prodajemo igrače koji nisu još sazreli ni na jednom polju, i to je pogubno i za njih. Da je tako, vidi se iz podatka da se većina njih vrati sa već 20 i nekom godinom ponovo u srpski fudbal. Gase nam se škole fudbala, a one koje rade, gledaju samo da uzmu pare, a ne razviju talente. Eto, čak ni škola FSS ne radi po programu po kakvom bi trebalo da radi. Sami sebi smo isekli granu na kojoj smo sedeli. Talenata imamo, ali šta nam to vredi ako nam u školama fudbala deru decu članarinama, navlače ih na putovanja, a kvalitetan rad s decom im je u petom planu.

Onda nam se dešava da imamo ovoliko stranaca. Pa, valjda stranac mora da bude mnogo bolji od domaćeg igrača da bi igrao. Pošto je već mnogo više i plaćen. Jesu stranci iz Partizana bolji od ovih iz Zvezde, dali su više, ali... Šta su uradili oni protiv Alkmara, koji je peta liga fudbala? Hajde da zadržimo naše igrače do 22-23 godine, hajde da ih prodajemo kada nešto nauče, kada sazre.

To mi je generalno problem u celokupnom srpskom sportu. Ej, gledam košarku sada, evropske mečeve Zvezde i Partizana. Pa vidim petorka sa pet stranaca?! Da li je to moguće? Šta će nam oni, pa mi nikada u košarci nismo imali strance... Iskreno, izgubim tako želju i da navijam za naše klubove.

Foto: @starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track