MILOŠ VULIĆ, ZVEZDIN ALEKSA ŠANTIĆ: Pišem pesme i dajem golove!
Foto: Zvezda.rs

Umetnička duša

MILOŠ VULIĆ, ZVEZDIN ALEKSA ŠANTIĆ: Pišem pesme i dajem golove!

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde ima neobičan hobi uz koji se koncentriše za utakmice i otkriva da inspiraciju za stihove dobija spontano, te da pesme koje napiše posvećuje porodici i devojci

Izveštač Kurira iz Beleka - Aleksandar Radonić!

Miloš Vulić je prava umetnička duša. Vidi se to na terenu. Voli da kreira akcije, da dobar pas, smesti loptu u mrežu na znalački način. Ali, isto tako voli i stihove, piše pesme. Kreativac po prirodi, sentimentalan u svakom smislu i to ne samo na fudbalskom terenu.

Miloš Vulić je blago Crvene zvezde, momak koji je prošle zime stigao iz Kruševca na Marakanu. Ove sezone pažnju je skrenuo na sebe prelepim golom protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona, kada su crveno-beli slavili rezultatom 3:1.

foto: Zvezda.rs

Kakav je ustvari Miloš Vulić i šta mu znači pisanje pesama, objašnjava našim čitaocima sa priprema u Beleku.

- Volim da pišem pesme. Dok sam išao u školu pisao sam pesme. I danas pišem. To volim. Relativno skoro sam napisao tri pesme, dve za porodicu i jednu za moju devojku. (smeh) Tokom priprema nemam vremena da pišem, nažalost, malo je vremena - priča Miloš Vulić za Kurir i objašnjava koje pesnike najviše voli:

- Volim Jovana Dučića, Aleksu Šantića... Inspiracija mi dođe u trenutku. Kad imam dosta slobodno vremena. Dođe mi, sednem i zapišem stihove.

foto: Zvezda.rs

Još jedan srpski pisac uticao je na životne stavove Miloša Vulića. Radi se o njegovom imenjaku Milošu Crnjanskom, piscu poznatog dela "Seobe".

- Čitao sam dosta o Crnjanskom, ali i njegova dela. Interesovao me je njegov život. Posebno mi je prijalo što je obožavao fudbal.

Miloš Vulić je tokom školovanja u rodnom Kruševcu bio đak generacije. Malo fudbalera može da se podiči odličnim ocenama u školi.

- Bio sam stvarno dobar đak, posebno u prvom delu u gimnazije. Tada sam bio maksimalno posvećen školi. Išlo mi je dobro, upisao sam i završio prirodno-matematički smer gimnazije u Kruševcu. Nisam imao neki omiljeni predmet, ali mogu reći da su mi sve prirodne nauke išle dobro. (smeh)

foto: Zvezda.rs

Fudbaler koji ima samo 23 godine svestan je da je obrazovanje za svakog čoveka veoma bitno.

- Na završnoj sam godini Alfa univerziteta u Beogradu, na smeru finansije i bankarstvo. Nadam se da ću uskoro uspeti da završim fakultet i dobijem diplomu.

Fudbaler koji je dosta uticao na Miloša Vulića za ovih godinu dana u Crvenoj zvezdi bio je Marko Marin, koji je ove zime napustio klub.

- Naučio sam dosta od Marka Marina. Značilo mi je mnogo da igram zajedno sa njim i delim svlačionicu. Suvišno je pričati o njegovoj karijeri i fudbalskom znanju. Koristio sam svaki trenutak da učim od njega i mislim da sam dosta napredovao uz njega. Pomagao mi je na treninzima, ali i utakmicama. Dosta me je savetovao, hvala mu na svemu - zaključio je Miloš Vulić.

foto: Zvezda.rs

Konkurenacija u veznom redu Crvene zvezde ove zime ojačana je dolaskom iskusnog Seka Sanogoa.

- Iskreno, ne plašim se konkurencije. Uvek sam verovao u sebe, čak i kada mi je predloženo letos da idem na pozajmicu. Sve sam u životu i karijeri postigao radom. Meni i prija što je došao Sanogo, jer od igrača tako velikog iskustva može mnogo da se nauči. Kao i od trenera Stankovića. Uvek nas pita da li nam je sve potaman i u privatnom životu. To su značajne stvari.

Novi trener Crvene zvezde Dejan Stanković bio je izričit po preuzimanju dužnosti - Miloš Vulić ne sme biti prodat ove zime.

foto: Zvezda.rs

- Znači mi mnogo kada fudbalska ličnost kao što je Dejan Stanković da takve komentare o meni. Pruža mi snagu i motivaciju da nastavim dobro da radim. Mister je doneo neke novine. Radi se na defanzivi i taktici. Sve bolje prihvatamo Dekijeve šablone i šeme - zaključio je Miloš Vulić.

7

je broj na dresu koji nosi

21

utakmicu odigrao za Crvenu zvezdu

183

centimetra je visok mladi igrač

Aktivnosti Intera u prelaznom roku pokazale su da Nerazuri ne odustaju od borbe za titulu. Ali imaju tri boda manje od Juventusa i svaki meč im je kao finale. Večeras (20.45) gostuju Udinezeu, a kvota na dvojku je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Udineze - Inter.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track