MBAPE DOBIO NEMORALNU PONUDU: Francuzu ugovor koji nijedan igrač u istoriji nije imao! PSŽ odbio 300 miliona od Reala
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Francuzu se smeši pravo bogatstvo

MBAPE DOBIO NEMORALNU PONUDU: Francuzu ugovor koji nijedan igrač u istoriji nije imao! PSŽ odbio 300 miliona od Reala

Fudbal -

Kilijan Mbape, zvanično najbolji mladi fudbaler na svetu, i dalje je na realaciji Pari Sen Žermen - Real.

Nije tajna da fudbalera kluba iz Pariza želi "kraljevski klub". Poznato je da Mbape, koji je u PSŽ stigao iz Monaka za odštetu od 180 miliona evra, ima ugovor do 2022. godine i da još uvek nije potpisao novi.

Real je spreman da plati 300 miliona evra Pari Sen Žermenu za odštetu, ali Parižani izlaze pred Mbapea sa nemoralnom ponudom kakvu nije dobio nijedan sportista!

Bogati vlasnici PSŽ-a su pripremili neverovatan ugovor od ukupno 250 miliona evra za narednih pet godina, i to neto. To znači da bi Mbape imao godišnje 50 miliona evra, što bi bio rekord jer takav ugovor nema nijedan sportista u ekipnim sportovima.

Mbape trenutno ima godišnju platu od 15 miliona evra, što je mnogo manje u odnosu na saigrača Nejmara koji godišnje inkasira 37 miliona. Od Nejmara više zarađuju i fudbaleri Reala Bejl i Azar, a da ne govorimo o Mesiju i Ronaldu.

Na stranu Parižana ide i činjenica da je glavni sponzor kluba, poznata sportska marka, produžila ugovor do 2032. godine. Mbape je jedan od najpoznatijih manekena ove sportske marke, pa je američki proizvođač sportske opreme po novom ugovoru sa 25 povećao cifru na 75 miliona godišnje klubu iz Pariza. Da dodamo i da je Realu glavni sponzor suparnički proizvođač sportske opreme.

Još jedan razlog zašto je Mbape veoma bitan francuskom timu je i činjenica da klub drže bogati šeici koji su u dobrim odnosima sa šeicima koji organizuju Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Mbape bi svakako trebao da bude jedna od glavnih faca.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track