Najnovije vesti

MLA­DI SR­BIN PO­RED SA­N­ČA I HALANDA: Vlahović - su­pe­r­star!
Foto: EPA

top

MLA­DI SR­BIN PO­RED SA­N­ČA I HALANDA: Vlahović - su­pe­r­star!

Fudbal

Svaka čast - Centarfor Fjorentine zajedno s trojicom fudbalera iz „liga petice“ čini odabrano društvo igrača rođenih posle 2000. godine koji su u najjačoj konkurenciji postigli pet ili više golova
 

Dan nakon što je od izveštača sajta UEFA postavljen na listu 50 mladih asova od kojih se očekuje blesak u 2020. godini, evropski fudbalski statističari postavili su centarfora Fjorentine Dušana Vlahovića u elitno društvo.

Dete Partizana čini skup od četvorice odabranih igrača koji su rođeni 2000. godine, a postigli su u „ligama petice“ pet i više golova. Zasad je to uspelo još Englezu Džejdonu Sanču iz Borusije Dortmund, njegovom saigraču - norveškoj senzaciji Erlingu Halandu, i Šveđaninu Dejanu Kuluševskom iz Parme.

Vlahović se eliti pridružio sa dva gola u pobedi (1:5) nad Sampdorijom, a pre toga dva puta je tresao mrežu na Sardiniji protiv Kaljarija (5:2), u remiju sa Interom (1:1) i trijumfu u gostima protiv Napolija (0:2).

Njegova proslava golova protiv Sampdorije izazvala je mnogo polemike, jer su Italijani, još nenaviknuti na slavlje nove zvezde Serije A, pomislili da su začepljene uši centarfora Fjorentine direktna provokacija upućena navijačima u Đenovi.

Mladi Srbin je, međutim, preko Instagrama fotografijama dokumentovao da svaki gol na isti način proslavlja, ali je bez obzira na dokaz uputio javno izvinjenje svima koji su pomislili da mu je namera bila izazivanje negativne reakcije kod domaće publike.

foto: AP

MEDIJI O SRBINU ON JE MIKS DIBALE I IKARDIJA

Bivši as Fjorentine i Milana Đovani Gali smatra da je Vlahović model centarfora kao Ćiro Imobile iz Lacija, dok list Nacione prenosi reči trenera Bepea Jakinija, koji u Srbinu vidi osobine dvojice mladih Argentinaca, i Dibale i Ikardija. Tutosport u prvi plan ističe njegovo vaspitanje i želju da se izvini za način kojim je proslavljao golove: - To nije šala, već način na koji slavi gol, ali se ipak izvinio svima u izjavi pred TV kamerama. Neka Vlahović bude primer na koji se treba ugledati - napisao je Tutosport.

Kurir.rs, Dejan Petković/ Foto: AP, EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...