LASK NASTAVLJA DA NIŽE IZNENAĐENJA: Roma, Bajer i Volfsburg u osmini finala LE
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Favoriti uglavnom sigurni

LASK NASTAVLJA DA NIŽE IZNENAĐENJA: Roma, Bajer i Volfsburg u osmini finala LE

Fudbal -

Fudbaleri Rome, Bajer Leverkuzena, Volfsburga, Vulverhemptona, Bazela i LASK-a plasirali su se večeras u osminu finala Lige Evropa.

Roma je prošla u osminu finala pošto je večeras u gostima odigrala 1:1 protiv Genta i tako odbranila pobedu od 1:0 iz prve utakmice. Džonatan Dejvid je u 25. minutu večerašnjeg meča doneo prednost Gentu, a izjednačio je Džastin Klajvert samo četiri minuta kasnije.

Prolaz u osminu finala obezbedio je i Bajer Leverkuzen koji je, posle pobede od 2:1 u prvom meču, i večeras bio bolji od Porta slavivši sa 3:1. Golove za pobednički tim postigli su Lukas Alario, Kerem Demirbaj i Kaj Haverc.

Volfsburg je su u gostima pobedio Malme sa 3:0 i tako potvrdio trijumf od 2:1 iz prvog meča. Strelci za nemački tim bili su Josip Brekalo, Janik Gerhardt i Žoao Viktor.

Fudbaleri Espanjola pobedili su Vilverhempton sa 3:2, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz dalje nakon ubedljivog poraza od 4:0 u prvom meču.

LASK je nastavio da niže iznenađenja, pošto je golovima Marka Roguža slavio na svom terenu sa 2:0, i nakon 1:1 iz prve utakmice, eliminisao AZ Alkmar, dok je Bazelu posle 3:0 večeras bila dovoljna i minimalna pobeda protiv APOEL-a za prolaz u osminu finala.

Žreb parova osmine finala održaće se sutra.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track