KLOP PRED ČELSI: Svi očekuju da pobedimo, a protiv Čelsija je to veoma teško
Foto: AP

fa kup

KLOP PRED ČELSI: Svi očekuju da pobedimo, a protiv Čelsija je to veoma teško

Fudbal -

Menadžer Liverpula Jirgen Klop nije želeo da otkriva svoju taktiku za meč sa Čelsijem, ali je najavio da će na teren poslati tim spreman da pobedi.

Redsi su tokom minulog vikenda doživelu prvi poraz u Premijer ligi ove sezone, pošto su izgubili od Votforda. U utorak gostuju Čelsiju u osmini finala FA Kupa.

Na konferenciji za medije, novinare je zanimalo hoće li ovaj put priliku dobiti mladi igrači.

"Poraz od Votforda nema ništa sa utakmicom koja nas čeka u utorak. Nemamo pojma šta Čelsi planira, pa zašto bismo mi otkrili Čelsiju našu taktiku. Postavu ćete znati u utorak uveče, ne sada i ne ovde. Ali mogu da vam kažem da na teren uvek izlazi tim koji ima najveće šanse da nam donese dobar rezultat", rekao je Klop i dodao da će za ovu utakmicu biti spremni Džo Gomez i Džejms Milner.

Nemac je stao u odbranu Dejana Lovrena, koga su mnogi okrivili za poraz od Votforda.

"Jesmo li mogli bolje? Naravno. Sada imamo priliku da to pokažemo. Moramo da se fokusiramo. Ako iko krivi Dejana Lovrena za naš poraz, ne mogu da mu pomognem. Dejan je neverovatan igrač".

Na pitanje da li je sada pritisak manji, Klop je odgovorio:

"Mi smo Liverpul, uvek smo pod pritiskom. Svi očekuju da pobedimo, a protiv Čelsija to je veoma teško. Nema favorita u ovom meču. Ako insistirate, onda je to Čelsi koji igra na svom terenu".

Podsetili su novinari menadžera Redsa i na mogućnost da bi zbog koronavirusa i potencijalnog otkazivanja utakmica sezona mogla da bude proglašena nevažećom.

"Ne verujem da iko od navijača Liverpula razmišlja o tome. Ako se poništi sezona, ko će igrati Ligu šampiona naredne sezone? Zanimljiva je priča, ali nismo ludi da poverujemo u to".

Na kraju je Klop prokomentarisao vest da je Nil Kričli preuzeo je ekipu Blekpula.

"Čestitam i Nilu i Blekpulu. To je lepa prilika za njega. Želeo je da prihvati ponudu, mi smo mu naravno dozvolili. Ovako nešto pokazuje da mladi treneri mogu da se probiju. Nadam se da će sve da bude kako treba. Ne želimo da neko 20 godina radi isti posao. Zaista sam srećan zbog njega".

Meč između Čelsija i Liverpula na programu je u utorak od 20.45.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track