NEKADAŠNJI FUDBALER ZVEZDE: Prosek faulova u Ligi šampiona je 20, a u našem derbiju 50! Eto gde smo u odnosu na Evropu
Foto: Profimedia

posle derbija

NEKADAŠNJI FUDBALER ZVEZDE: Prosek faulova u Ligi šampiona je 20, a u našem derbiju 50! Eto gde smo u odnosu na Evropu

Fudbal -

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ivan Vukomanović, bio je vrlo oštar u komantaru 162. večitog derbija, u kom su Crvena zvezda i Partizan pred gotovo 40.000 navijača igrali bez golova.

- Loše, loše, kako je moguće da se na jednoj utakmici sudi 50 faulova? Više se nije igralo nego što jeste. Prosek faulova u Ligi šampiona je 20, a u duelu naša dva najbolja kluba 50. Eto gde smo mi u odnosu na Evropu - rekao je bivši fudbaler Bordoa, Kelna, Dinama iz Moskve, Lokerena i bivši trener Standarda, Slovana iz Bratislave i kiparskog Apolona. Vukomanović je nastavio u istom tonu.

- Naše društvo mora da doživi potpunu katarzu! Sve ove tuče navijača, paljenje stolica, bakljade, deluju neartikulisano! Zašto se onda čudimo što nam deca u dresovima Zvezde i Partizana, u pratnji roditelja ne dolaze na utakmice. Ljudi se opravdano plaše za njih. Neka nam Belgija bude primer kako su oni sve to rešili, osim što su fudbalski prvi na UEFA listi, tačno znaju gde im je mesto, kako su smirili huligane, i gde su im fudbal i klubovi danas. Mi na tome i te kako treba da radimo - bio je brutalno iskren

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track