CRNO-BELI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ostojić i Vitas se družili sa Grobarima dan posle večitog derbija (FOTO)
Foto: FK Partizan

SJAJNO DOČEKANI

CRNO-BELI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ostojić i Vitas se družili sa Grobarima dan posle večitog derbija (FOTO)

Fudbal -

Delegacija Partizana boravila je danas u Kosovskoj Mitrovici.

Dan posle "večitog" derbija, koji je završen bez pobednika i golova, crno-beli su posetili svoje navijače na KiM.

Delegaciju iz Humske 1 predvodili su potpredsednik prof. dr. Vladimir Vuletić, generalni sekretar Milorad Nikolić i članovi Upravnog odbora, prof. Zoran Rajić i Dragan Trailović, a najveću pažnju izazvali su fudbaleri Bojan Ostojić i Uroš Vitas.

foto: FK Partizan

Ostojić je sa "Grobarima" iz Kosovske Mitrovice podelio utiske sa derbija, dok je Vitas objašnjavao kako mu prolazi period prilagođavanja u Partizan.

Prethodno, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica – Aleksandar Spirić u svom kabinetu primio je crno-bele koji su želeli da se upoznaju sa sportskim aktivnostima Kosovske Mitrovice. U neformalnom razgovoru dogovorena je utakmica između Partizana i ovdašnjih fudbalskih klubova, koja bi imala humanitarni karakter a na inicijativu predsednika Fudbalskog Saveza Kosova i Metohije, Igora Uljarevića.

foto: FK Partizan

"Obzirom da na teritoriji Kosovske Mitrovice egzistiraju 24 fudbalska kluba, koje opština finansira kroz Ustanovu za sport, omladinu i specijalizovane usluge, počastvovani smo dolaskom ovih ljudi, jer nam poseta bilo koga iz Beograda mnogo znači. Njome se učvršćuje ionako jaka veza između Kosmeta i Republike Srbije. Dolazak igrača bilo fudbalskih, bilo košarkaških klubova za našu decu predstavlja motiv da nastave da se bave sportom a možda nekad i postanu poznati kao što su ovi momci, koji su sa nama danas. Mi smo posle 20 godina dobili novu Halu sportova, u kojoj smo mi domaćini i spremni smo, da sa zadovoljstvom ugostimo sve klubove iz centralne Srbije. U planu je i izgradnja fudbalskog kompleksa, koja će mnogo značiti našim sportistima, njihovim roditeljima i trenerima.

1 / 8 Foto: FK Partizan

Želim da se zahvalim na ovoj poseti , koja nam jasno pokazuje da su država Srbija i predsednik Vučić uz nas, da se bore zajedno sa nama da sačuvamo naše korene i naš identitet na ovim prostorima", rekao je Aleksandar Spirić.

Profesor doktor Vladimir Vuletić se zahvalio na gostoprimstvu, statui kneza Lazara koju je od predsednika Spirića dobio na poklon rekavši da je "Partizan klub koji gaji ljubav prema ovom narodu, prema iskri srpstva, koja se ovde baštini.

"Koliko je knez Lazar Srbija, toliko je Trepča Srbija, toliko je Partizan Srbija", poručio je Vuletić.

Osnovana su i četiri kluba prijatelja Partizana kojima su ujedno podeljene i članske karte: Leposavić, Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Zvečan.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track