VEČITI DERBI U FINALU POSLE 7 GODINA? Drama na Jadranu! Evo šta sledi u finišu sezone ABA lige
Foto: Starsport©

ODAVNO NIJE BILO OVAKO ZANIMLJIVO

VEČITI DERBI U FINALU POSLE 7 GODINA? Drama na Jadranu! Evo šta sledi u finišu sezone ABA lige

Košarka -

Do kraja ligaškog dela regionalnog košarkaškog takmičenja ostala su dva kola.

Partizan je lider sa skorom 16-4, Budućnost je posle današnje pobede nad Mornarom druga sa učinkom 15-5, dok je Crvena zvezda treća sa 13-7.

Ako ne bude velikih iznenađenja, očekuje se da takav raspored bude i na kraju, jer crno-beli imaju lakši raspored od Pogoričana. Tim Andree Trinkijerija dočekuje Megu i gostuje Ciboni, dok Budućnost ide u Ljubljanu na megdan cedevita Olimpiji, a onda joj dolazi FMP.

Dakle, Partizan mora da u preostala dva meča uradi isto što i Budućnost da bi osigurao pol-poziciju za plej-of.

S druge strane, Zvezda se sastaje sa FMP-om i Zadrom. Do druge pozicije ne može, a očekuje se da održi odstojanje u odnosu na Cedevita Olimpiju, Mornar i Primorsku. Sva tri ta tima imaju isti bilans - 12 pobeda i osam poraza - i boriće se za poslednju kartu za plej-of.

Dakle, u projektovanom polufinalu plej-ofa sastali bi se Partizan i ekipa koja se izbori za četvrto mesto, kao i Budućnost i Zvezda, s tim da bi crno-beli i Podgoričani imali prednost domaćeg terena u eventualnim majstoricama.

Dakle, prema ovoj računici, "večiti" derbi možemo da gledamo tek u finalu, što bi bilo prvi put od 2013. godine.

U svakom slučaju, očekuje se dramatičan finiš sezone na Jadranu. Ulog je veliki, osvajač ABA lige, bar kako sad stvari stoje, i sledeće sezone će nastupati u Evroligi.

Podsetimo na kraju samo da konačna odluka po pitanju neodigrane utakmice između Budućnosti i Crvene zvezde još nije doneta.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track