KORONAVIRUS SVIRA KRAJ?! Serija A u opasnosti da se okonča mnogo pre poslednjeg kola (FOTO)
Foto: EPA/SERENA CAMPANINI

čeka se odluka

KORONAVIRUS SVIRA KRAJ?! Serija A u opasnosti da se okonča mnogo pre poslednjeg kola (FOTO)

Fudbal -

Italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora preporučio je otkazivanje svih mečeva u Seriji A zbog širenja koronavirusa, ali taj predlog nije uvažen.

Nekoliko minuta pre početka meča Parma - SPAL, koji je bio zakazan za 12.30, igrači su obavešteni da ministar sporta razmišlja o momentalnom prekidu sezone u Seriji A, nakon čega su se oni vratili u svlačionice.

Spadafora je rekao da podržava mišljenje predsednika italijanskog sindikata fudbalera Damijana Tomazija da bi trebalo suspendovati utakmice do daljnjeg kako bi se izbeglo ugrožavanje igrača usled epidemije koronavirusa.

čelnici parme
čelnici parmefoto: EPA/ELISABETTA BARACCHI

"Mislim da bi predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina trebalo da razmisli još jednom i donese odluku bez čeknja prvog slučaja zaraze", rekao je Spadafora.

Medjutim, predlog ministra nije uvažen. Odlučeno je da će se meč Parma - SPAL ipak odigrati danas tako da je počeo sa 75 minuta zakašnjenja.

Pored ove, danas je na programu još četiri meča u Seriji A.

foto: Printscreen Twitter

Italijanska vlada je zbog brzog širenja epidemije danas izdala ukaz kojim se uvodi karantin do 3. aprila za oko 16 miliona Italijana koji žive na severu zemlje, a pored toga uvode se druge preventivne mere za celu zemlju kao što su zatvaranja bioskopa, pozorišta, teretana, škola plesa, skijališta, bazena i drugih mesta.

Italija sa više od 5.880 slučajeva i 233 umrlih je zajedno sa Iranom i Južnom Korejom jedna od najteže pogodjenih zemalja izvan Kine.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track