DA USPAVAM DECU, PA U SOBU PRED TV: Dušan Tadić o završnici elitnog takmičenja (FOTO)
Foto: EPA, Profimedia

Liga šampiona

DA USPAVAM DECU, PA U SOBU PRED TV: Dušan Tadić o završnici elitnog takmičenja (FOTO)

Fudbal -

Hrabra prognoza Favoriti za pehar su Siti, Juve i Bajern, mislim da Liverpul i Barsa neće doći do titule, smatra srpski fudbaler koji je prošle godine s Ajaksom igrao polufinale Lige šampiona

Ajaks je završio ovosezonsku misiju u evrokupovima, i to ponovo na neslavan način. Prošle godine od Totenhema je eliminisan u 90+5. minutu, ali i ovosezonsko ispadanje iz LŠ od Valensije i te kako je bolelo jer je opet bio viđen da prolazi dalje.

I došao je dan da dželati Ajaksa završe učešće u LŠ. Lajpcig dočekuje Totenhem i ima kapital iz prvog meča od 1:0. Atalanta pak ima čak tri gola viška u odnos na Valensiju jer je na revanš u Španiju otišla sa 4:1. Upravo je italijanski klub glavni utisak sezone za Dušana Tadića, kapitena Ajaksa.

- Moj utisak sezone je Atalanta. Senzacija u Ligi šampiona! Igra dobro, baš dobro, napadački, svaka čast - počeo je priču Tadić.

Tema broj dva - Totenhem.

- Sve bih dao kada bih mogao da izbacim iz sećanja meč protiv njih, ali ne vredi, neće da izađe iz glave. I dalje tražim odgovor na pitanje kako smo mogli da ispadnemo. Da je Ajaks uzeo ono što mu je pripadalo u dvomeču sa Totenhemom, savladao bi i Liverpul u Madridu. Finale je bilo jedno od najslabijih u istoriji. Ajaks sigurno ne bi igrao tako slabo kao Totenhem, a bio bi i mnogo nadahnutiji od Liverpula. Samopouzdanje koje smo mi imali predstavljalo bi takvu silu da Liverpul ne bi imao adekvatnu odbranu. I da, istoriju pišu samo šampioni, Liverpul je šampion. Tačka.

foto: EPA

Ove sezone tri su favorita po Tadiću. - Siti, Juve i Real. Četvrtog ne vidim, jer je magla ovde u Amsterdamu. Ozbiljna magla. Razumećete (smeh).

Od dva giganta Dušan ne očekuje veliki rezultat.

- Prvo, Liverpul! Čini mi se da su se njihove šampionske ambicije usmerile ka Ostrvu, utisak je da ih Liga šampiona ne interesuje. Možda se varam, videćemo. Pored njih, tu je i Barsa. Nešto nedostaje Kataloncima, ne mogu da objasnim šta tačno, ali nešto fali. Evidentno. Zato i ne vidim Barsu u grupi favorita. Mesi jeste čudesan, ali...

Ajaks je učešće u LŠ završio zbog poraza od Valensije na domaćem terenu.

- Moj ritual gledanja Lige šampiona uz TV je sledeći - uspavam decu i onda trk u dnevnu sobu. A moglo je, trebalo je da ispadne drugačije da nismo nesrećno zaustavljeni od Valensije.

O njima dvojici Mesi najbolji, Ronaldo vođa

Večita dilema u svetu fudbalu - Ronaldo ili Mesi.

- Stvari stoje ovako, Mesi je fudbalski najbolji, ali Ronaldo je pravi vođa - diplomatski će Tadić.

Miloš Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track