MNOGI SPORTISTI ZARAŽENI: Broj obolelih raste iz minuta u minut (FOTO)
Foto: Profimedia, EPA/Georgia Panagopoulou, EPA / GIANNI NUCCI, EPA/SIMONE ARVEDA, EPA / Andy Rain

Borba

MNOGI SPORTISTI ZARAŽENI: Broj obolelih raste iz minuta u minut (FOTO)

Fudbal -

Broj obolelih raste iz minuta u minut, na ovu bolest nisu otporni ni vrhunski sportisti, ali njihova kondicija utiče na brzo ozdravljenje.

Nema pošteđenih, to je jasno. Koronavirus udario je i na najpoznatije svetske sportiste, a informacije o broju zaraženih rastu bukvalno iz sata u sat.

Ima ih u NBA ligi, ima ih u najjačim fudbalskim ligama, takmičenja se iz predostrožnosti otkazuju jedno po jedno, ali nisu sve vesti tako crne. Iz Čelsija stiže informacija da je njihov fudbaler Kalum Hadson-Odoi, koji je bio inficiran virusom, sada zdrav!

- Kao što ste možda upoznati, poslednjih dana sam bolovao od virusa, ali sam se u međuvremenu oporavio. Ostajem u karantinu i sledeće nedelje da ne bih ugrozio druge - poručio je Hadson-Odoi (19).

foto: EPA / Andy Rain

Dok su u najjačoj košarkaškoj ligi zasad registrovana dvojica košarkaša Jute, u fudbalskim ligama petice bilo je šest zaraženih. Najveće ime među igračima moglo bi se reći bio je upravo as Čelsija, a među bolesnima našao se i veliki trener Arsenala Mikel Arteta. Tri fudbalera Lestera imaju simptome koji bi mogli da budu posledica koronavirusa, pa su se samoizolovali dok ne stignu rezultati testova. Ozdravljenje Odoija svakako pokazuje da je dobra fizička sprema jedan od lekova za koronavirus.

I dok se broj obolelih uvećava, svet sporta ima jasnu poruku upućenu opasnom virusu - pobedićemo te!

(Kurir.rs / Gojko Filipović / Foto:Profimedia, EPA/Georgia Panagopoulou, EPA / GIANNI NUCCI, EPA/SIMONE ARVEDA, EPA / Andy Rain)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track