SAD SE KAJE Jović: Kriv sam, došao sam da zagrlim sina
Foto: Profimedia

VAđenje fleka

SAD SE KAJE Jović: Kriv sam, došao sam da zagrlim sina

Fudbal -

Srpski internacionalac Luka Jović otvoreno je pričao o nepromišljenom potezu kada je napustio izolaciju.

Napravio je grešku jer nije shvatio ozbiljnost problema. Umesto u izolaciji, viđen je kako se šeta gradom i traži rođendanski poklon verenici Sofiji.

Ovako nije u Španiji

Platiće kaznu, i tu bi konačno moralo da se stane sa odapinjanjem otrovnih strela u pravcu mladog fudbalera Luke Jovića. Iako mu stvarni razlozi kršenja pravila izolacije pričinjavaju neprijatnost, pa će dugo još pričati da je čekao red u apoteci, ipak, priznaje krivicu:

- Prekršio sam izolaciju zato što nisam bio upućen u pravila. Znam da je teško da poverujete, ali tako je. U zemlji iz koje ja dolazim, pa čak i u Italiji, koliko možemo da vidimo na internetu, sve osobe koje su u karantinu mogu da izađu da bace smeće jednom dnevno, da odu do apoteke ili prodavnice. Shodno tome ja sam pomislio da ista pravila važe i ovde - kaže Jović za portal Objektiv i otkriva primarni razlog dolaska u Srbiju:

- Pre svega, jedva čekam da vidim svog sina i da ga zagrlim. Ovde sam najpre došao zbog njega, ali situacija je takva da ni njega ne mogu da vidim, tako da je to prvo što ću uraditi kada se završi izolacija.

Neupućen

Mladi fudbaler i dalje pokušava da uveri javnost da je ceo incident posledica njegove neupućenosti.

- Moja greška je što se nisam bolje raspitao, ali smatram da je bitno da se tačno naglase uslovi, pogotovo za ljude koji dolaze iz inostranstva. Moja namera nije bila da okrivim organe vlasti za moje neznanje, ja sam bio upoznat sa tim da idem u samoizolaciju, za šta postoji i papir koji će to dokazati. Moje neznanje i neupućenost se odnose na to kako se treba ponašati u samoizolaciji, tj. da li smem da izlazim napolje u određenim uslovima. Opet navodim da je zbog toga došlo zbog uslova iz kojih sam dolazio. Naravno, ja sam spreman da snosim posledice za svoja dela - rekao je Luka Jović.

Javnost će zaboraviti ovu nepromišljenost, ali teže će se povratiti poverenje Španaca, posebno Real Madrida, koji teško prašta kršenje discipline.

- Ja sam dobio papir gde je pisalo da ću biti u izolaciji naredne dve nedelje i da ćemo biti u kontaktu putem telefonskih linija. Ali na tom papiru nije pisalo da ne smem do apoteke ili prodavnice. Ja sam svakako planirao da budem u izolaciji zbog naredbe kluba.

Teren: Uvek sam tu za svoju državu

Prema planu UEFA, fudbal će se ponovo igrati u junu, kada bi mogla da se dogodi i baraž utakmica u Oslu protiv Norveške. Biće to prilika da, ako dobije šansu od selektora Tumbakovića, pokaže celom svetu da je bolji od Halanda, koga mediji najavljuju u Realu baš na njegovom mestu. - Ja sam uvek tu za svoju državu i reprezentaciju i, što je najbitnije, imam želju - rekao je Jović.

Kurir sport/Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track