TOMISLAV KARADŽIĆ IZ KARANTINA ZA KURIR! Kokeza mi je rekao: Čuvaj se, opak je ovaj koronavirus! (FOTO)
Foto: Beta Branislav Božić

#ostanikodkuće

TOMISLAV KARADŽIĆ IZ KARANTINA ZA KURIR! Kokeza mi je rekao: Čuvaj se, opak je ovaj koronavirus! (FOTO)

Fudbal -

Halo, Subotica... Bivši predsednik FS Srbije, koji ima 81 godinu, spada u najugroženiju grupu, a za naš list otkriva kako provodi vreme u izolaciji.

Bivši predsednik Partizana i Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić (81) spada u najrizičniju grupu kad je koronavirus u pitanju i baš zato pozvali smo ga da vidimo kako se drži ovih dana.

Šetam, ali u dvorištu

Legendarnog Toleta zatekli smo u dobrom raspoloženju i u šetnji - ali ne gradom, već po bašti!

- Živ, zdrav, šetam po dvorištu. Imam dobru baštu i terasu i tu sam lociran. I unuci su tu u blizini, svi smo zajedno u jednoj četvrti - priča nam počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

- Unuci idu u prodavnicu, završavaju nam šta treba, ali ni njima ne damo da se druže sa svojim društvom i kontaktiraju mnogo s drugima. Čuvam se maksimalno, držim se svih mogućih uputstava koje epidemiolozi preporučuju, tako da kad unuci dolaze blizu mene, maske i rukavice su tu, sve je organizovano.

foto: Dado Đilas

Čovek koji je obeležio jednu epohu srpskog fudbala iako ga nikad nije igrao vrlo ozbiljno je shvatio situaciju s pandemijom. Njegov naslednik, današnji prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza preležao je ovaj virus i preneo mu svoje utiske.

- Nije šala, vrlo je ozbiljna stvar, posebno za sredovečne ljude kao što sam ja - rekao je Karadžić kroz smeh i dodao:

- Čuo sam se i s Kokezom kad je izašao iz bolnice i on mi je objasnio koliko je to zapravo opaka bolest.

Human potez

Prepoznavši veliku žrtvu koju svakodnevno podnose medicinski radnici, Tole je osetio potrebu i da doprinese koliko može. Hotel koji poseduje u Subotici tokom vanredne situacije ustupio je na korišćenje doktorima i sestrama koji rade u subotičkoj bolnici.

- Lekari i medicinari su smešteni kod mene u hotelu, dao sam im ključeve i oni su tamo. Oni su na smenama, na dežurstvima u bolnici, a u hotelu žive sada, dok ovo traje.

Na vezi s prijateljem

ĐORA JE MEĐU VUKOVIMA, ON JE BEZBEDAN OD VIRUSA

Tomislav Karadžić redovno je na vezi s ljudima iz srpskog fudbala.

- Čujem se svaki dan s ljudima iz Partizana i Zvezde, iz svih klubova. Valjda je i njima dosadno, pa se čujemo stalno. I sa Đorom sam se čuo, za njega ne brinem, on je na Zlatiboru bezbedan, tamo nema virusa, tamo ima samo vukova - kroz smeh će Tomislav Karadžić.

Kurir. Sport/ Anja Vukašinović/Foto: Beta Branislav Božić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track