OVAKO SU IZGLEDALI POSLEDNJI DANI RADOMIRA ANTIĆA: Bio je na aparatima, jedno vreme u komi, a zbog korone su ga pomerili
Foto: Profimedia

BORIO SE DO POSLEDNJEG DAHA

OVAKO SU IZGLEDALI POSLEDNJI DANI RADOMIRA ANTIĆA: Bio je na aparatima, jedno vreme u komi, a zbog korone su ga pomerili

Fudbal -

Radmilo Ivančević je bio veliki prijatelj fudbalskog trenera Radomira Antića koji je preminuo u ponedeljak u Madridu.

Počeli su karijeru zajedno u Partizanu, da bi nastavili saradnju u Fenerbahčeu i Ovijedu. Mogli su biti zajedno i u Atletiku, ali Ivančević nije imao licencu.

Antić se prema rečima Ivančevića borio do poslednjeg daha.

- Ostali smo prijatelji do poslednjeg dana. Posle svega što je napravio kao igrač i trener, nije imao sreće da izdejstvuje poslednju pobedu. Čuli smo se pred katolički Božić, bio je na odmoru sa suprugom u Marbelji, pozlilo mu je, hitno je prebačen u Madrid, lekari su konstatovali kamen u žuču, došlo je do komplikacija, oštetio je pankreas - rekao je Ivančević za RTV Sunce iz Aranđelovca i dodao:

- Borio se bukvalno sve vreme. Bio je na aparatima. U jednom trenutku i u komi. Pre 15-ak dana pojavio se tračak nade. Uspeo je da sedne, komunicira, međutim, stanje se naglo pogoršalo, a zbog virusa korona pomerili su ga u nameri da ga osame. Nažalost, sinoć mi je njegova supruga saopštila da smo ostali bez Radomira.

- Koga je prihvatio za prijatelja, bio je u stanju ruku da mu da. Nije lako prihvatao ljude. Dugo je procenjivao ko je pravi. Nekad je imao probleme, jer je uvek glasno mislio, govorio ljudima otvoreno, u oči, mnogima se to nije svidelo. Tako je i ovde svojevremeno imao problema.

- Odveo je reprezentaciju na Svetsko prvnstvo, spletom nesrećnih okolnosti nismo prošli u drugi krug takmičenja, što je ljudima bilo dovoljno da stupe u sukob s njim. To nije prihvatao i onda su se razišli. Bio je principijelan čovek, profesionalac 200 odsto, sve je radio smišljeno, u svakom trenutku je znao šta hoće - rekao je Ivančević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track