KAKVA GOSPODA! U Ajaksu razumeju odluku da im ne dodele titulu zbog korone!
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

BRAVO!

KAKVA GOSPODA! U Ajaksu razumeju odluku da im ne dodele titulu zbog korone!

Fudbal -

Fudbalski klub Ajaks razume zbog čega je odlučeno da mu se ne dodeli šampionska titula kada je prekinuta fudbalska sezona u Holandiji zbog pandemije korona virusa.

Holandija je danas prekinula prevenstvo, neće proglasiti šampiona, iz lige neće ispasti klubovi u niži rang, niti će ući klubovi iz druge lige.

Takva odluka doneta je pošto je holandska Vlada zabranila održavanje sportskih dogadjaja do 1. septembra u cilju sprečavanja širenja virusa.

"Kao igrači i treneri, želite da postane šampioni na terenu. Mi smo bili prvi u ligi cele godine i šteta je što nismo krunisani šampionskom titulom, ali s obzirom na trenutnu situaciju, to je razumljivo", rekao je direktor Ajaksa Edvin Van Der Sar u video poruci na klupskom sajtu.

U Holandiji je ostalo da se odigra još devet kola, a uoči prekida Ajaks je bio prvi na tabeli sa boljom gol razlikom od AZ Alkmara. Obe ekipe sakupile su po 56 bodova.

Ajaks neće dobiti šampionsku titulu ali će ići direktno u Ligu šampiona, a AZ u kvalifikacije za to takmičenje.

"Sada postoje važnije stvari od fudbala, ali kao igrač imate ambiciju da budete šampion", naveo je bivši golman Ajaksa, Juventusa, Fulama, Mančester junajteda i holandske reprezentacije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track