KO HOĆE NAĐE NAČIN! Prvakinja BIH u plivanju trenira u plasteniku za vreme pandemije! VIDEO
Foto: Printscreen

doba korone

KO HOĆE NAĐE NAČIN! Prvakinja BIH u plivanju trenira u plasteniku za vreme pandemije! VIDEO

Ostali sportovi -

Juniorska prvakinja BiH u plivanju Iman Avdić pronašla je način kako da trenira i u doba pandemije Covid 19.

Naime, Iman Avdić i njen otac Evelin osmislili su izum tako što su dedin plastenik u Doboj Jugu pretvorili u bazen. U plastenik su smestili bazen veličine 3x2, a Iman svakodnevno tu vežba uz konopac koji pomaže za stvaranje otpora dok pliva u mestu.

"Ovo je na neki način jako čudno za mene, ali sve se može obaviti kao i pre samo na malo drugačiji način. Moj otac i ujedno trener ima isti režim kao i pre, samo što sada radimo na minute, a pre smo radili na metražu. Meni je jako lepo ovde i srećna sam što mi je omogućeno da plivam. Ja se mogu ovome prilagoditi samo što mi veoma fali bazen", rekla je Iman, koja drži državne rekorde na 50 i 1.500 metara slobodnim stilom, 100, 200, 400 metara mjšovitim stilom te 200 metara delfin, leđno i prsno.

Njen otac Evelin ističe kako u ovom periodu treninzi funkcionišu kako se snađu. " Prvo smo krenuli s treninzima na suvom, to smo radili svakodnevno. Pošto živimo u Sarajevu penjali smo se na Bjelašnicu. Nakon toga smo došli na ideju da bismo mogli pokušati da plivamo na način da plivamo u mestu, a da čuvamo osećaj za vodu i uspeli smo to da učinimo sa ovim našim malim izumom", dodao je Evelin. Inače, Iman je članica plivačkog kluba Sport Time Sarajevo, a za kraj razgovora je nadu da će uskoro biti u mogućnosti da se vrati u bazen i takmičenjima.

Kurir sport / Klix.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track