POKAZAO HRVATU GDE MU JE MESTO: Hamšik o sukobu u svlačionici Napolija
Foto: EPA/JAKUB GAVLAK

AUTORITET

POKAZAO HRVATU GDE MU JE MESTO: Hamšik o sukobu u svlačionici Napolija

Fudbal -

Fudbaler kineskog Dalijana Marek Hamšik prisetio se rasprave sa Hrvatom Josipom Radoševićem dok su jedan i drugi igrali za Napoli

Bilo je to 2013. godine, kada je hrvatski fudbaler tek stigao iz splitskog Hajduka. Hamšik kao kapiten nije delovao preterano autoritativno.

"Bio sam kapiten i vođa tima, ali sam bez obzira na to poštovao ostale i uvek davao sve od sebe da se u svlačionici svi poštujemo. Ipak, kada neko misli da ste slabi, jer često ćutite, onda toj osobi morate da pokažete kako stvari zaista izgledaju. Kada neko pređe granicu, onda povisim ton, a ponekad podignem i ruku" - istakao je Hamšik.

Njegov autoritet najbolje je osetio upravo Radošević, koji je želeo da se dokaže pred saigračima na nešto drugačiji način.

"Taj momak je bio previše naložen i drzak. Na jednom treningu je oštro startovao na mene, a posle toga se po svlačionici hvalio fizičkom dominacijom, čak je i pokazivao šta ima među nogama. Ja ne volim tuče i svađe, ali sa Radoševićem nisam mogao drugačije. Bio je mlad i tek je stigao u klub. Možda nije razumeo da treba da napravi korak nazad i da sluša i upija šta mu se govori. U jednom trenutku sam izgubio strpljenje i došlo je do fizičkog sukoba, a saigrači koji su bili tu su ostali u šoku. Nikad me niko u klubu nije vidio tako besnog" - otkrio je Hamšik.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track