NEMA ŠALE SA SRBIMA: Žiletu i Mihi 8.000.000 evra za nula utakmica!
Foto: Profimedia, EPA/GIORGIO BENVENUTI

Kako su naši asovi ojadili Portugalce

NEMA ŠALE SA SRBIMA: Žiletu i Mihi 8.000.000 evra za nula utakmica!

Fudbal -

Trener Bolonje sutra dobija ogroman novac od Sportinga,
Andrija Živković ima višemilonski ugovor u Benfiki iako i ne igra.

Portugal je postao idealna destinacija za Srbe jer igrali - ne igrali isto prođu - postanu milioneri. Poslednji u nizu je Siniša Mihajlović, koji će danas od Sportinga dobiti 3.000.000 iako nije odradio nijedan trening u Lisabonu.

Portugalski velikan promenio je rukovodstvo koje je onda rešilo da promeni tek pridošlog trenera i epilog je sudska odluka da to zadovoljstvo košta tri miliona. Danas je rok do kog Sporting mora da isplati Mihajlovića. Ništa bolje ne prolazi ni drugi velikan iz ovog grada. Benfika muku muči već mesecima da proda Andriju Živkovića, kome se nešto i ne ide iz tabora „orlova“.

foto: Profimedia

Jak ugovor

Kada se vidi bankovni konto, postaje jasno zašto je to tako, iako nekadašnji reprezentativac nije u planovima trenera. Andrija godišnje zarađuju bruto čak 4,9 miliona evra (izvor: portugalski mediji). Ugovor s Benfikom veže ga do 2021. godine i male su šanse da ode pre tog dana.

I još dva skorašnja srpska fudbalera na Pirinejima nisu se proslavila. Reč je o Luki Joviću i Ivanu Šaponjiću. Oni nisu zarađivali ko Miha i Žile, ali su svakako inkasirali stotine hiljada evra, a da nisu imali neki učinak na terenu.

„Benfikovići“

Čini se da posle svih ovih iskustava sa našim igračima neće se baš više tako lako postojati „benfiković“. Mnogo para, a malo muzike za uzvrat.

Ramadanijeva moć u Benfiki

U jednom momentu Falji Ramadani imao je čak četri srpski igrača u Benfiki koje je zastupao. Poznati fudbalski menadžer imao je ogromno poverenje čelnika „orlova“, pa je očito mogao da napravi i pravu malu reprezentaciju Srbije u Lisabonu. Sada se sve promenilo i Ramadani više nema srpske igrače u Benfiki. Menadžer je samo Harisu Seferoviću, švajcarskom napadaču koji igra u portugalskom gigantu.

foto: Printscreen

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: Profimedia, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track