DISKRIMINIŠETE NAS! Fudbaleri u Italiji digli glas
Foto: EPA

pobuna

DISKRIMINIŠETE NAS! Fudbaleri u Italiji digli glas

Fudbal -

Italijanska unija igrača (AIC) "iznenađena je i zbunjena" odlukom Vlade Italije da dozvoli rekreaciju stanovništa u parkovima i otvorenim površinama već od 4. maja, a ulazak fudbalera (i igrača ostalih timskih sportova) u trening centre tek 18. maja.

To je bio i povod da Unija igrača istog dana izda saopštenje u kojem su odluku vlasti nazvali diskriminatornom i nelogičnom.

"Iznenađeni smo i prilično zbunjeni odlukom vlade da nastavi sa sportom u Italiji. Smatramo da nema logike da se sportistima u individualnim disciplinama dozvoli povratak treninzima, ali ne i profesionalnim fudbalerima i drugim timskim sportovima, da individualno treniraju na isti način u svojim trening centrima" - kaže se na početku saopštenja Unije igrača.

"To pravilo će, ako ništa, samo uvećati rizik nego što e ga umanjiti" - dodaje se u proglasu.

"Profesionalnim sportistima je potrebna ova faza treninga posle duge pauze jer tako umanjuju rizik od povreda i spremni će dočekati grupne treninge 18. maja. Ne vidimo kako je trčanje u sportskoj areni, koja je i sagrađena u tu svrhu, manje opasno od trčanja na ulici. Nadamo se da će Vlada brzo intervenisati kako bi uklonila očigledna iskakanja koje proizilaze iz primene uredbe od 26. aprila."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track