HOROR KOJI JE ŠOKIRAO SVET! Predsednik saveza ZLOSTAVLJAO igračice?! Devojka od 17 godina morala na ABORTUS! FOTO
Foto: Shutter

ODABERE ŽRTVE PA IH UCENJUJE

HOROR KOJI JE ŠOKIRAO SVET! Predsednik saveza ZLOSTAVLJAO igračice?! Devojka od 17 godina morala na ABORTUS! FOTO

Fudbal -

Novi skandal dobro je uzdrmao svet sporta.

Naime predsednik Fudbalskog saveza Haitija, Iv Žan-Bart, zlostavljao je nekoliko igračica u tamošnjem nacionalnom centru,prenosi " Gardijan"

Žan-Bart, koga zovu " Dadu" od 2000. vodi pomenuti Savez, a ono što mu se stavlja na teret je jezivo i užasavajuće

Celu priču otkrila je fudbalerka sa Haitija, koja je britanskom "Gardijanu" ispričala sledeće:

"Tamo, u nacionalnom fudbalskom centru, postoji jedna žena koja je zaposlena i koja vrši pritisak na devojke da legnu s njim..."Dadu se pojavi u fudbalskom centru i pogledom 'snima' žrtve. Odabere neku atraktivnu devojku i onda pošalje onu ženu da joj kaže da će biti izbačena iz nacionalnog centra. Posle toga, devojka je, naravno, sva u suzama, a ona žena joj naravno savetuje da 'o svemu treba da razgovara sa Daduom', da je to najbolje i da je "to jedini način". Od tog trenutka i počinju zlostavljanja".

Ona su se odvijala tokom pet prethodnih godina, piše pomenuti britanski list.

Prema izvorima tog medija, nekoliko fudbalerki je prošlo kroz ovu jezivu igru, uključujući i neke koje su potom bile primorane na abortus.

"Na jednu od devojaka je vršen ogroman pritisak da o svemu tome ne priča javno. Uz to, jedna od naših najboljih mladih igračica je izgubila nevinost upravo na pomenuti način, sa Daduom, i to kada je imala 17 godina, 2018. Takođe je morala na abortus. Te devojke žive i rade u FIFA centru... to što se dešava je takva sramota, jer one samo žele da igraju za svoju zemlju, a ako o ovome progovore, biće izbačene odande. One su... taoci", otkriva izvor "Gardijana

Sam Iv Žan-Bart je naravno demantovao da je učestvovao u nečem takvom i odbacio je optužbe.

"Nikada nisam ohrabrivao takve stvari u fudbalu Haitija, još manje u centru koji je pod mojom odgovornošću. Ako su se takvi događaji dešavali, ohrabrujem sve žrtve da podnesu žalbe i Savezu i sudskim organima naše države. Mi smo spremni, kao fudbalska organizacija, da im pomognemo", rekao je "Dadu".

Međutim, optužbe se gomilaju posle prvih ispovesti i skroz ga demantuju.

Tako je jedna od igračica koja je prošla kroz nacionalni centar, a sada profesionalno igra fudbal, istakla da je "Daduov prijatelj pokušao da je siluje na toj lokaciji", koja se nalazi u predgrađu glavnog grada, Port-o-Prinsa.

"Ona je uspela da pobegne, obavestila je roditelje. Ali, Dadu je sve učinio da tu priču zataška", ispričala je jedna devojka.

Druga je tome dodala:

"Tako sam uplašena. Dadu Žan-Bart je veoma opasna osoba. Postoje ljudi koji bi rado da pričaju, ali se plaše, naročito oni čiji su roditelji i dalje na Haitiju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track