RESTART POSLE KORONA VIRUSA: Predsednik Engleske fudbalske lige zabrinut zbog finansija klubova (FOTO)
Foto: EPA/VICKIE FLORES

Rik Peri zabrinut

RESTART POSLE KORONA VIRUSA: Predsednik Engleske fudbalske lige zabrinut zbog finansija klubova (FOTO)

Fudbal -

Predsednik Engleske fudbalske lige (EFL) Rik Peri rekao je da će se do septembra klubovi suočiti sa finansijskom rupom od 200 miliona funti.

"Krećemo se ka finansijskoj rupi od 200 miliona funti, novčanoj rupi koju moramo da popunimo, koju će klubovi morati da popune", rekao je Peri pred parlamentarnim Odborom za digitalizaciju, kulturu, medije i sport o uticaju korona virusa na sport, preneli su britanski mediji.

On je rekao da će EFL biti potrebno "restovanje posle korona virusa" i da je "teško odgovoriti koliko bi klubova moglo da prestane sa radom".

foto: EPA

"Naš cilj je, naravno, da ne izgubimo nijedan. Želeli bismo da izadjemo jači, vitkiji i efikasniji sa pravilnim resetovanjem posle kovida. Velika je neizvesnost oko sledeće sezone i neodredjeno pitanje da li ćemo moći da igramo pred navijačima, što je za EFL apsolutno kritično. Mi mnogo više zavisimo od prihoda i atmosfere koje stvaraju navijači nego Premijer liga", naveo je Peri.

On je rekao i da podržava potez Udruženja profesionalnih fudbalera da angažuju kompaniju Dilojt, radi pregleda klupskih računa i procene da li postoji prava potreba za odlaganjem isplata plata.

"Mislimo da smo svi deo problema i svi treba da budemo deo rešenja, klubovi, igrači i vlasnici. Svi moramo da delimo bol. Kod nas je sve otvoreno, apsolutno smo u toku sa procesom Dilojta", naveo je Peri.

EFL je zadužena za takmičenja u drugoj engleskoj ligi Čempionšipu, Ligi jedan i Ligi dva.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track