TAKO TO RADI DEKI: Tri klinca na Zvezdinim treninzima, veliki zalog za evropsku budućnost! (FOTO)
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

u njima leži spas

TAKO TO RADI DEKI: Tri klinca na Zvezdinim treninzima, veliki zalog za evropsku budućnost! (FOTO)

Fudbal -

Dejan Stanković priključio omladince Uroša Blagojevića i Iliju Babića prvom timu, a odranije sa seniorskim sastavom trenira golman Andrija Katić.

Dejan Stanković je trener koji veruje u Zvezdinu decu! Već nekoliko dana sa prvim timom treniraju omladinci Uroš Blagojević, levi bek i Ilija Babić, krilni fudbaler, dok je odranije priključen i golman Andrija Katić.

Pokazao je to zimus na primeru Željka Gavrića i Veljka Nikolića, kada ih je na pripremama u Turskoj gurnuo u vatru, a oni mu poverenje potvrdili ulaskom u startnu postavu. Sada je Dejan Stanković nastavio sa istom praksom. Za Uroša Blagojevića u Omladinskoj školi kažu da je pravi prototip modernog levog beka i da bi mogao da bude dostojna zamena za Milana Rodića. Tu je i nešto stariji Marko Konatar koji je takođe skrenuo pažnju javnosti na sebe.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Uroš Blagojević je 2002. godište, a u Crvenu zvezdu stigao je prošle godine iz Zemuna. Radi se o visokom fudbaleru, dugog koraka, koji bi u budućnosti baš zbog visine i snage koju poseduje mogao da bude prekomandovan na poziciju štopera.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Ilija Babić je jedan od najdarovitijih fudbalera Crvene zvezde. Kao i Blagojević, pružao je sjajne igre u Ligi šampiona za omladince prošle jeseni. I on je 2002. godište, a crveno-beli su se prilično namučili da ga dovedu iz Vojvodine u leto 2017. godine. Odlikuje ga velika brzina, odličan pregled igre i asistencije. Podno južne tribine Marakane stigao je kao napadač, ali je vremenom prekomandovan na krilnu poziciju.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Andrija Katić je priključen prvom timu još u februaru, pošto se vrhunskim odbranama u omladinskoj Ligi šampiona izborio za naklonost Dejana Stankovića. I on je kao i njegovi klasići 2002. godište. Crvena zvezda ga je dovela u zimu 2019. iz Brodarca, a pre toga je bio član Jagodine. Istakao se intervencijama u nokaut fazi Lige šampiona na utakmici protiv Šerifa u Moldaviji, u seriji kada su izvođeni jedanaesterci.

Njima trojici bi do kraja šampionata, a verovatno i početkom priprema za narednu sezonu trebalo da se priključe još dvojica fudbalera iz omladinskog pogona, vezni igrač Andrija Radulović i štoper Aleksandar Lukić.

Kurir sport/ A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track