MLADENOVIĆ O MLAĐIM KATEGORIJAMA: Zvezdina potpuna dominacija nad rivalima
Foto: www.crvenazvezdafk.com

kvalitetan rad

MLADENOVIĆ O MLAĐIM KATEGORIJAMA: Zvezdina potpuna dominacija nad rivalima

Fudbal -

Direktor Omaldinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović oglasio se posle osvajanja dve titule, u kadetima i omladincima

Omladinci i kadeti Crvene zvezde posle odluke FS Srbije da se svi šampionati mlađih kategorija prekidaju sa danom 15. mart proglašeni su prvacima države za sezonu 2019/20. što je apsolutno zasluženo s obzirom na to šta su prikazali tokom sezone i dominacijom nad rivalima. Direktor Omladinske škole Dragan Mladenović izuzetno je zadovoljan, ne samo trofejima, već i celokupnim napretkom svih generacija koji stasavaju iza juga Marakane.

- Kad podvučem crtu, zaista mogu da budem ponosan na sve što je urađeno tokom sezone. Nismo planirali da na ovaj način osvojimo titule, ali su one apsolutno zaslužene. Posle jesenjih počasti, imali smo odlično odrađene zimske pripreme, ubedljive pobede na startu proleća, bili lideri sa priličnom bodovnom prednošću. Omladinci su briljirali tokom sezone iako su igrali sa mlađom generacijom, nisu imali poraz, sjajno su predstavljali klub i sebe i Ligi šampiona i svaka im čast. I njima i stručnom štabu na čeku sa Slavoljubom Đorđevićem. Sve pohvale i kadetima, njihovom stručnom štabu jer su i oni ostali bez nekoliko najboljih koji su igrali za omladince Grafičara a opet su bili dominantni u ligi. Ponovili smo uspeh od pre dve godine kada smo osvojili titule u omladincima i kadetima, a sve će se zaokružiti i sa dominacijom seniora – hvalio je Mladenović.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Omladinci su osvajanjem titule obezbedili mesto, najmanje u kvalifikacijama za Omladinsku Ligu šampiona.

- Jedan od ciljeva je bio i da nastavimo kontinuitet u Ligi šampiona, jer će ovo biti treća uzastopna godina u najjačem takmičenju. Da li kroz kvalifikacije ili ako seniori obezbede to kroz ulazak u grupnu fazu, tek velika je stvar imati kontinuitet u Evropi. Naravno, videćemo hoće li UEFA organizovati takmičenje zbog pandemije kovid 19...

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Mnogo veće zadovoljstvo u Omladinskoj školi predstavlja broj igrača koji trenutno treniraju sa prvim timom, a dolaze direktno sa „juga Marakane“.

- Stvaranje igrača za prvi tim je prioritet svih prioriteta škole i tim segmentom smo jako zadovoljni. Trenutno su prvotimci Gavrić, Nikolić, Konatar, iz omladinaca su prebačeni Blagojević, Katić i Babić, na vrata kucaju Matić, Burmaz, Radulović...Očigledan je napredak u svim mlađim kategorijama i to mene lično, a sve nas u klubu čini zadovoljnim. To je znak da se radi dobro i podstrek je za dalje.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Iako su sva takmičenja u mlađim kategorijama prekinuta, omladinci i kadeti će se uskoro vratiti u trenažni proces, ističe Mladenović.

- Od ponedeljka 11. maja naše dve šampionske generacije nastavljaju sa radom. Dozvoljeni su grupni treninzi tako da će imati priliku polako da se vraćaju u formu posle dvomesečne pauze. Cilj je da se ovo vreme iskoristi za jedan intenzivniji individualni rad, kao i poboljšavanje nekih detalja vezanih za samu igru. Imamo mnogo prostora da se unapredimo, tako da nećemo gubiti vreme. Od ponedeljka će ponovo svi tereni iz juga biti puni jer će pored prvog tima Grafičara, omladinaca i kadeta, sa radom početi i omladinci Grafičara. Jednostavno, naredne sezone će svaka ekipa morati da počne meč sa dvojicom igrača ispod 21 godine tako da će mlađi igrači dobijati priliku da se iskažu. Mi smo danas stavili tačku na sezonu i već smo krenuli sa sledećom. Nema stajanja – poručio je direktor Omladinske škole Crvene zvezde.

Kurir sport

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track