ONO KAD TRENIRAŠ SA RONALDOM, A NE SMEŠ NIKOM DA KAŽEŠ! Kakva priča mladog golmana: Kristijano ima BOŽANSKI DAR!
Foto: Profimedia

pamtiće do kraja života

ONO KAD TRENIRAŠ SA RONALDOM, A NE SMEŠ NIKOM DA KAŽEŠ! Kakva priča mladog golmana: Kristijano ima BOŽANSKI DAR!

Fudbal -

Mladi golman Nasionala sa Madeire Filipe Gonkalveš je prošlog meseca dobio poziv da se javi na stadion svog kluba , a kad je došao tamo nije mogao da veruje koga vidi.

Ovaj mladić nije znao o čemu se radi, ali mu je napomenuto da ne priča nikome

Otišao je na stadion u Funšalu i tamo zatekao ni manje ni više nego Kristijana Ronalda. "Oduzeo sam se od straha", kaže 18-godišnji golman, koji je verovao da se okuplja prva ekipa i da je dobio poziv da se priključi seniorskom timu. Ronaldo je u izolaciji na Madeiri, ali je dobio dozvolu kluba u kome je počeo da koristi stadion, Gonkalveš je odradio sa Ronaldom deset treninga, na tri im se pridružio Ugo Moska. "Zabranili su nam da pričamo, čak i roditeljima. Ronaldo trenira kao mašina, na kraju smo Moska i ja branili kad je šutirao. Ponekad je sa njim bio i klinac Tijago, pa smo se zabavljali, mali je dobar za svoje godine, vidi se da ima neverovatnu tehniku. Na kraju svakog treninga, kladili smo se, ko pogodi više puta prečku, opklada je bila jedan do pet evra, ostaloj dvojici. Izgubio sam, ali nisam imao ni novac kod sebe, prvog dana", rekao je Gonkalveš i nastavio

foto: Profimedia

"Narednog dana sam mu platio

"Dobili ste opkladu", Ronaldo se nasmejao i rekao da je to sjajan gest.

"Dao nam je novac 100 evra, kao zahvalnost, ali mi nismo ovo radili zbog novca, najveća nagrada je da treniramo sa njim. Kako mu je braniti šuteve. Pa, neke sam uspeo da odbranim, ono što je moguće, ostalo završi u mreži, ljudi ne shvataju kakav šut ima, ono je božanski dar, moć prirode", priznaje presrećni mladi golman.

Tek kad je portugalska televizija uspela da snimi Ronalda na stadionu u Madeiri, Gonkalveš je mogao javnosti da otkrije svoju tajnu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track