NAJPONOSNIJI PORAZ PARTIZANA: Hajdukova šestica na dan kada je promenjena ISTORIJA NAVIJANJA u Humskoj! (VIDEO)
Foto: FK Partizan

NA DANAŠNJI DAN

NAJPONOSNIJI PORAZ PARTIZANA: Hajdukova šestica na dan kada je promenjena ISTORIJA NAVIJANJA u Humskoj! (VIDEO)

Fudbal -

Dan pobede 1976. godine u crno-beloj porodici pamti se po porazu (1:6) od direktnog konkurenta za titulu u 27. kolu prvenstva Jugoslavije.

A pamti se i po tome što je, kako Grobari ističu, tog 9. maja zauvek promenjena istorija navijanja. Dupke pune tribine, 55.000 ljudi i valjda isto toliko zastava, i pesma koja je trajala svih 90 minuta, a onda i još dugo nakon utakmice.

Svedoci, oni koji su tog dana bili na tribinama stadiona JNA (danas stadion Partizana) i sada se naježe kada se pomene gol Partizana. Golovima Žungula (2), Đorđevića (2), Buljana i Jerkovića, gosti su napunili mrežu Radmila Ivančevića, iako je i Partizan imao veliki broj šansi koje nije iskoristio.

foto: FK Partizan

Kažu da je bukvalno sve zagrmelo, da su mislili kako će konstrukcija popustiti. Igrao se 81. minut, Hajduk je vodio sa 6:0, kada je Bjeković konačno pronašao put do mreže golmana Ivana Katalinića. Slavlje koje je usledilo nije moguće opisati.

Partizan je izgubio od Hajduka, Splićani su prišli na dva boda zaostatka, ali je titula stigla u Humsku.

Junak je te sezone bio upravo Bjeković, koji je u Ljubljani u bukvalno poslednjoj akciji postigao gol za 1:0. Gol za sedmu titulu, prvu posle 11 godina.

Gojko Filipović/ Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track