KRVAVI NASTAVAK MAKSIMIRSKOG HAOSA 25 GODINA KASNIJE: Tuča Delija i Hrvata BRUTALNIJA od one u Zagrebu! (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen

huligani ne miruju

KRVAVI NASTAVAK MAKSIMIRSKOG HAOSA 25 GODINA KASNIJE: Tuča Delija i Hrvata BRUTALNIJA od one u Zagrebu! (UZNEMIRUJUĆE)

Fudbal -

Navršilo se tri decenije od nereda na zagrrebačkom Maksimiru, koji su ne samo sprečili fudbalski due lDinama i Crvene zvezde već su po mnogima označili i početak raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Ali maksimirski okršaj nije poslednji sukob navijača Crvene zvezde i Dinama. Naime, duel Olimpijakosa i Dinama u Atini 2015. obeležilo je žestok sukob navijača beogradskih crveno-belih i zagrebačkog kluba. Po brutalnosti, možda i ravan onome što se na ovaj dan dešavalo u maksimirskom haosu.

Delije, koje su u Grčkoj bile da bi podržale klub s kojim imaju bratske odnose, su se na aerodromu sukobili sa Bed blu bojsima. Bar osam osoba je tom prilikom završilo u bolnici, dve u teškom stanju, a jedna od njih usled ubadanja. Uhapšeno je 36 lica, od kojih su samo dvojica Grci, pisalo se tada.

Dan posle utakmice, dve grupe su se sukobile u samoj blizini aerodroma. Kako su tada javili grčki mediji grupa od okotridesetak Zagrepčana došla na aerodrom jer je čula da je "manja grupa Zvezdinih pristalica u blizini , ali tamo ih je sačekao veći broj pristalica crveno-belih.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track