ČIM ME STOMAK ZABOLI POMISLIM SVE SE VRATILO: Legendarni fudbaler progovorio o borbi sa rakom
Foto: Profimedia

ispovest

ČIM ME STOMAK ZABOLI POMISLIM SVE SE VRATILO: Legendarni fudbaler progovorio o borbi sa rakom

Fudbal -

Đanluka Vijali je dva puta pobedio rak gušterače, ali kaže da je zajedno sa porodicom prošao težak period i nosio debele džempere da ne bi odgovarao na pitanja o kilaži.

Nekadašnji italijanski fudbaler priznaje da mu je najveći strah da se bolest ponovo ne vrati.

- Fizički se dobro osećam, mislim da sam povratio i muskulaturu. Radim svaki drugi dan sa svojom ženom, ali i dalje sam veoma uplašen. Dugo će trebati da se oslobodite osećaja da, kada vas nešto malo zaboli u stomaku, pomislite "Bože, sve se vratilo." A nikad se ne zna, potrebno je da prođe nekoliko godina bez problema.

Vijali je u braku sa Engleskinjom Ketrin i zajedno imaju dve tinejdžerke, a Italijan je priznao da mu je upravo porodica vraćala osmeh na lice tokom dve godine mučnine.

- Izgubio sam bradu, kosu i obrve nakon hemoterapije. Ćerke su mi crtale obrve, a žena savetovala koja šminka je najbolja. Dosta smo se smejali. Moraš da se smeješ - rekao je Vijali koji je dodao da je bežao u kupatilo i plakao kako ga žena i ćerke ne bi videli.

Italijan je za celo to vreme video i neku "filozofsku" stranu života.

- Okrenuo sam se meditaciji. Nikada ranije je nisam praktikovao, a trebalo je. I kao igrač i kao menadžer - jasan je VIjali.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track