UEFA ZABRINULA SVE NA MARAKANI: Crvena zvezda bi zbog korone mogla da izgubi 1.300.000 evra!
Foto: Starsport©

udar na kasu

UEFA ZABRINULA SVE NA MARAKANI: Crvena zvezda bi zbog korone mogla da izgubi 1.300.000 evra!

Fudbal -

Aleksandar Čeferin najavio da će publici biti zabranjeno da do jeseni dolazi na stadione, što je zabrinulo upravu kluba pred start evropskih kvalifikacija

Crvena zvezda bi mogla da se nađe pred ogromnim finansijskim gubicima, koji se mere u milionima evra, ukoliko izjava predsednika UEFA Aleksandra Čeferina o zabrani dolaska navijača do jeseni, postane i zvaničan stav Evropske kuće fudbala.

Naime, crveno-beli bi tokom leta trebalo da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona i to tri runde kvalifikacija, na kojima su uvek punili stadion "Rajko Mitić", posebno u trećem i četvrtom kolu. Ukoliko bi izjava Čeferina postala i zvanična odluka UEFA to bi bio veliki problem za crveno-bele.

foto: Starsport©

Crvena zvezda je prošle godine od igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona prihodovala 1.300.000 evra. Baš toliko novca slilo se u klupsku kasu od prodaje karata za utakmice protiv litvanske Suduve, finskog Helsinkija, danskog Kopenhagena i švajcarskog Jang Bojsa. U vreme ekonomske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa ostaviti crveno-bele bez ovog prihoda je ogroman finansijski gubitak za funkcionisanje kluba u novoj sezoni.

foto: Starsport©

- Hajde da sačekamo zvaničnu odluku iz Niona. UEFA će 17. juna održati sastanak i tada će biti poznato kako će izgledati nova fudbalska sezona, odnosno početak evropskih kvalifikacija. Biće poznati datumi, kada počinje takmičenje, hoće li ili neće biti publike, kakav će biti protokol... Mnogo je pitanja, malo odgovora. Evo, na primer, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna u Srbiji, a u drugoj državi, protiv čijeg kluba bi trebalo da igramo, nije na tom nivou, da li će UEFA dozvoliti da se igra sa gledaocima - rekao je za Kurir Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, a potom dodao:

foto: Starsport©

- Gledaoci su vrlo bitni za Crvenu zvezdu i nadam se da ćemo u što skorije vreme moći da igramo utakmice pred našim navijačima. Zvezdina publika je ozbiljna snaga za klub. Prvo kao podrška, a onda i sa finansijske strane. To su dva vrlo važna faktora za funkcionisanje Crvene zvezde kao kluba. Ali, kao što rekoh, da ne prejudiciramo. Da sačekamo zvaničan stva UEFA.

foto: Nemanja Nikolić

S obzirom na jačanje koeficijenta tokom prethodne tri godine, Crvena zvezda je uspela da ojača i preskoči prvu rundu kvalifikacija, tako da će u takmičenje pod patronatom UEFA ući od drugog kola, što će opet, doneti priličan udar na budžet, u slučaju da izjava Aleksandra Čeferina postane i zvanična odluka.

Utakmice Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2019.

Crvena zvezda - Suduva 2:1 (2:0) Stadion: Rajko Mitić (16. jul) Gledalaca: 23.751

Crvena zvezda - Helsinki 2:0 (1:0) Stadion: Rajko Mitić (24. jul) Gledalaca: 36.289

Crvena zvezda - Kopenhagen 1:1 (1:0) Stadion: Rajko Mitić (6. avgust) Gledalaca: 40.812

Crvena zvezda - Jang Bojs 1:1 (0:0) Stadion: Rajko Mitić (27. avgust) Gledalaca: 47.000

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track