Najnovije vesti

JEDVA DOČEKALI TRENING: Strelišta u Srbiji ponovo oživela!
Foto: Streljačkisavez SRBIJE

ponovo na okupu

JEDVA DOČEKALI TRENING: Strelišta u Srbiji ponovo oživela!

Ostali sportovi

Srpski strelci su se posle duge pauze zbog vanrednog stanja, vratili na strelišta, saopštio je  Streljački savez Srbije.

Na objektima za malokalibarsko oružje  na beogradskoj Carevoj ćupriji, u Novom Sadu i Kragujevcu počeli su da rade reprezentativci i ostali strelci.

Postepeno se otvaraju i streljane za vazdušno oružje, naveo je SSS.

Danas pre podne, na 50-metarskom strelištu radili su reprezentativci Andrea Arsović i Milenko Sebić, zajedno sa nekoliko mladih takmičarki "Policajca".

Na 25-metarskom strelištu za sport pištolj vežbale su Zorana Arunović i Jasmina Milovanović.

"Svi smo proteklih meseci radili u kućnim uslovima, ali ništa ne može da zameni trening na strelištu. Jedva sam dočekala da se vratim", rekla je Andrea Arsović.

Sva seniorska međunarodna streljačka takmičenja planirana za ovo leto su otkazana zbog pandemije koronavirusa.

"Neće biti izazova na međunarodnoj sceni, ali Streljački savez Srbije je, u skladu sa novonastalim okolnostima, promenio kalendar, pa su domaća takmičenja planirana za april, maj i jun, pomerena za period od sredine juna do kraja avgusta", rekao je šef stručnog štaba reprezentacije i selektor za pušku Dragan Donević.

"Kao što je poznato, planirano je da sezona počne sredinom juna prvim kolom Kupa Srbije", dodao je on.

Srpski strelci su do sada izborili šest kvota za Olimpijske igre u Tokiju: Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (svi pištolj), Milutin Stefanović, Sanja Vukašinović i Andrea Arsović (puška).

Poslednje nadmetanje za olimpijske vize je trebalo da bude Evropski kvalifikacioni turnir u Plzenju. Taj turnir je, naravno, otkazan, a još nije doneta odluka na kojim takmičenjima će biti raspodeljene preostale kvote.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...