DARKO KOVAČEVIĆ ZNA: Miha je lav i zato će pobediti opaku bolest, a Vlahović će biti nova zvezda Serije A!
Foto: Printscreen

bratska poruka

DARKO KOVAČEVIĆ ZNA: Miha je lav i zato će pobediti opaku bolest, a Vlahović će biti nova zvezda Serije A!

Fudbal -

Dvojica prijatelja bili na vezi tokom Mihajlovićeve borbe sa teškom bolešću, dok ga Dušan Vlahović mnogo podseća na njega

Darko Kovačević, nekadašnji sportski direktor fudbalske reprezentacije, otkrio je u razgovoru sa italijanskim novinarom Ðalukom Di Marcijom da će njegov prijatelj Siniša Mihajlović pobediti leukemiju, te da će Serija A u liku Srbina Dušana Vlahovića dobiti novu zvezdu.

foto: Profimedia

Darko Kovačević i Siniša Mihajlović drugovali su niz godina u reprezentaciji. Kada je Miha objavio da boluje od leukemije to je potreslo celu Srbiju, Italiju i njegove prijatelje. Mihajlović je nedavno počeo da trči i vežba, a sve vreme lečenja obavljao je ulogu trenera Bolonje.

foto: Profimedia

- Često sam zvao njegovog kuma Miroslava Tanjgu i pitao ga kako je Miha. Bio sam siguran da će pobediti. Poznajem nekoliko ljudi poput njega, a Miha je uvek bio lav. I kao igrač i sada kao trener. Uvek je želeo da pobedi. Mogao si da mu budeš prijatelj, ali na treningu bi te isprašio, samo da bi se na kraju baš on radovao. Bio je i ostao vođa! Rođen je kao takav - objasnio je Darko Kovačević.

Navijači Juventusa sećaju se Darka Kovačevića. Bio je snažan, odlično je igrao glavom i nogom, što je najvažnije, davao je golove. Pamte ga i u Laciju u Rimu, dok je u San Sebastijanu zbog igara za Real Sosijedad i danas legenda kluba.

foto: EPA

- Vreme Vijerija, Batistute i Morijentesa, igrača koji su bili slični meni, je prošlo. Sada treneri igraju drugačije. Malo je pravih i izrazitih robusnih napadača. Prava "devetka" je Dušan Vlahović iz Fjorentine! Videćete! Uskoro će zaigrati i za reprezentaciju Srbije - istakao je Darko Kovačević.

Kurir sport/www.gianlucadimarzio.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track