SPEKTAKL U BEOGRADU: Novak posle nesuglasica dovodi Tima i Dimitrova
Foto: Profimedia

biće ludnica

SPEKTAKL U BEOGRADU: Novak posle nesuglasica dovodi Tima i Dimitrova

Tenis -

Najbolji teniser planete Novak Đoković organizuje turnir "Adria Tour" koji će okupiti neke od najvećih i trenutnuo najboljih tenisera planete poput Dominika Tima i Grigora Dimitrova.

Đoković će turnir organizovati u Beogradu, Zadru, Banjaluci, Crnoj Gori i Sarajevu, a format turnira će biti izmenjen u odnosu na klasične sa ATP tura.

Igraće se po sistemu sličnom onom na Završnom mastersu. Biće formirane dve grupe sa po četiri igrača, svako igra sa svakim na dva dobijena seta i četiri gema.

Planiraju se četiri vikenda, počev od 13. i 14. juna u Beogradu, preko 20. i 21. u Zadru, Vidovdan će teniseri dočekati u Crnoj Gori (27. i 28. juna), Banja Luka će ih ugostiti trećeg i četvrtog jula i na kraju petog jula sledi egzibicija između Đokovića i Džumhura u Sarajevu.

Cilj turnira je da se teniseri vrate u takmičarsku formu, ali i da se prikupe sredstva za pomoć obrazovanju i ranom razvoju dece koje sprovodi fondacija prvog reketa planete. Na turniru će igrati i Viktor Troicki koji je prijavljen i za turnir koji organizuje Janko Tipsarević - šampionat Istočne Evrope.

Još uvek nije potvrđeno da li će biti omogućeno i prisustvo publike, ali ako bude, navijači će moći da kupuju ulaznice za dve sesije po danu, pošto će u subotu svaki teniser igrati po dva meča, a u nedelju po jedan.

Planiraju se i dubl egzibicije sa poznatim ličnostima. Zanimljivo je da će upravo Tim biti deo ovog spektakla jer se nedavno baš on suprotstavio Novakovoj ideji za pomoć slabije rangiranim kolegama koji su ugroženi prekidom sezone zbog pandemije korona virusa.

"Adria Tour" turniru prethodiće i turnir Teniskog saveza Srbije koji će startovati u ponedeljak i završiće se do petka pred prvi vikend "Adria Tour-a". Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track