SA BRDA PUCA U POGLED U EVROPU Kamenović: Ne predajemo se, borićemo se za mesto u kvalifikacijama za LE
Foto: FK Čukarički

ČUKA NE ODUSTAJE

SA BRDA PUCA U POGLED U EVROPU Kamenović: Ne predajemo se, borićemo se za mesto u kvalifikacijama za LE

Fudbal -

Fudbaler Čukaričkog Dimitrije Kamenović rekao je danas da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedi u sva četiri meča do kraja Super lige Srbije i da obezbedi učešće u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

"Na našu veliku žalost, odlučeno je da se do kraja šampionata odigra još samo četiri kola, bez borbi u plej-ofu. Manje utakmica, manje bodova, manje su nam i šanse da se domognemo mesta koje vodi u Evropu. Ali, to ne znači da ćemo se predavati, nemamo mnogo izbora, naš cilj je poznat", rekao je Kamenović za sajt kluba.

"Imamo ogroman motiv, stoga, trudićemo se da dobijemo sva četiri meča do kraja šampionata i da drugu godinu uzastopno učestvujemo u kvalifikacijama za Ligu Evrope", dodao je Kamenović.

Fudbaleri Čukaričkog će u petak gostovati Vojvodini u utakmici 27. kola domaćeg Super lige Srbije. Od tog meča na "Karadjordju" umnogome će zavisiti i ishod borbe za četvrto mesto, na kojem je trenutno ekipa TSC-a, sa tri boda prednosti u odnosu na Čukarički.

"Vojvodina je odlična ekipa, sa pre svega iskusnim igračima. O njihovim kvalitetima dovoljno govori pozicija na tabeli... Nama bod ne bi mnogo značio, tako da ćemo ići na pobedu. Ujedno, bio bi nam to i snažan vetar u ledja u finišu sezone. U nekim drugim okolnostima, i nerešeno bi bilo dovoljno protiv ekipe prema kojoj imamo veliki respekt", rekao je Kamenović.

Do kraja sezone vodiće se velika bitka izmedju TSC-a, Čukaričkog i niškog Radničkog za četvrto mesto.

"TSC ima prednost, posebno zbog činjenice da će biti igrano još samo četiri kola. Moraćemo da pratimo i šta radi naš rival iz Bačke Topole, da se nadamo nekom njihovom kiksu. Ali, prvenstveno treba da odradimo sve što je u našoj moći", naveo je Kamenović.

Čukarički očekuje i takmičenje u Kupu Srbije. Rival u četvrtfinalu, 3. juna na Banovom brdu, biće niški Radnički.

"Idemo korak po korak, misli su nam usmerene ka duelu protiv Vojvodine. Naravno, i takmičenje u Kupu će biti još jedna šansa za nas da se domognemo Evrope. I sa Nišlijama se odlično poznajemo, i za njih važi što i za Novosadjane, vrlo su iskusan tim. Smatram da je domaći prednost naša velika prednost u tom susretu. Ali, najpre da se završi meč protiv Vojvodine...", kazao je Kamenović.

(FK Čukarički)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track