ZVEZDO REAGUJ: Nemanja Nedović napušta Milano, da li je vreme za povratak?

pališ na kališ

ZVEZDO REAGUJ: Nemanja Nedović napušta Milano, da li je vreme za povratak?

Košarka -

Iz Italije stižu vesti da će srpski košarkaš raskinuti ugovor sa Olimpijom jer nije na spisku trenera Etorea Mesine

Posle dve sezone provedene u Milanu, Nemanja Nedović će napustiti ekipu Olimpija Milano. Tako barr tvrdi italijanski novinar Emilijano Karčija.

Unazad dva meseca mediji iz Italije najavljivali su ovakav epilog, pošto se Nemanja Nedović nije našao na spisku igrača trenera Milana Etorea Mesine za sledeću sezonu. Za razliku od Nedovića, veteran Vladimir Micov ostaje u Armaniju i naredne godine. To znači da će Nedović raskinuti vernost sa italijanskom ekipom, jer je imao još godinu dana ugovora.

Nemanja Nedović je tokom pandemije koronavirusa najavljivao da će pauzu iskoristiti kako bi zalečio sve povrede koje su ga mučile ne samo tokom prošle, već i prethodnih sezona. Tada je i odbacio svaku mogućnost dolaska u Partizan, koji je želeo da ga kontaktira, poručivši da je bio i ostao veran samo jednom klubu - Crvenoj zvezdi.

S obzirom da je prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović najavio da će klub za narednu sezonu činiti veliki broj srpskih košarkaša, uz nekoliko stranaca, vrlo je moguće da Kališ bude naredna odrednica Nemanje Nedovića. U Zvezdi bi dobio prostor za igranje, a ukoliko bude zdrav mogao bi da pomogne ne samo klubu, već prevashodno sebi da još jednom potvrdi kvalitet u Evroligi. S obzirom da je pitanje hoće li Kevin Panter i Bili Beron ostati u Zvezdu, povratak Nemanje Nedovića bio bi pravo rešenje.

foto: Starsport©

Nemanja Nedović je pre pet godina otišao iz Crvene zvezde. Proveo je tri sezone u Unikahi iz Malage, a onda je prešao u Olimpiju iz Milana. Nažalost, u Italiji je većinu vremena bio povređen, jer ga je mučio butni mišić, pa nije mogao da pokaže koliko stvarno može.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track