GOLMAN REPREZENTACIJE SRBIJE NA METI VEČITIH: Crvena zvezda i Partizan zaratili oko mladog golmana! (FOTO)
Foto: Starsport

počele igrarije

GOLMAN REPREZENTACIJE SRBIJE NA METI VEČITIH: Crvena zvezda i Partizan zaratili oko mladog golmana! (FOTO)

Fudbal -

Čuvar mreže Atalante na pozajmici u Veroni Boris Radunović mogao bi uskoro da se vrati u Beograd.

Boris Radunović, golman mlade reprezentacije Srbije, velika je želja Crvene zvezde i Partizana. Večiti rivali bukvalno su zaratili oko talentovanog čuvara mreže koji poslednjih godina sa uspehom brani u Italiji.

foto: Starsport©

Boris Radunović (24) ponikao je u Radu, iz kojeg je u leto 2015. godine otišao u Atalantu. Klub iz Bergama je brinuo o njemu i nije mu dozvoljavao da sedi na klupi, pa ga je slao na pozajmice u Avelino, Salernitanu i Kremoneze. Ove sezone Radunović je čuvao mrežu Verone i 30. juna se vraća u Atalantu.

foto: Starsport©

Crvena zvezda je još prošle sezone bila zainteresovana za Borisa Radunovića, posebno pre Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije na kojem je učestvovala Srbija, a čiji je gol branio baš mladi golman. Ovog leta, crveno-beli su ponovo uspostavili kontakt sa mladim golmanom i njegovim agentom.

Ne treba zaboraviti da Crvena zvezda ima iskusnog Milana Borjana koji ima ugovor do 2023. godine. Ipak, interesovanje klubova iz Azije za Borjana postoji i on bi mogao da napusti klub, a u Crvenoj zvezdi samtraju da bi Boris Radunović bio idealno rešenje na duže staze.

foto: Starsport©

Ni Partizan ne sedi skrštenih ruku. Svesni su da Vladimiru Stojkoviću krštenica ne ide na ruku i da je sa svojih 36 godina veoma blizu penzije. I crno-beli veruju da bi Boris Radunović bio idealno rešenje za poziciju prvog golmana u narednih nekoliko sezona.

foto: Starsport©

Valja napomenuti da Boris Radunović ima ugovor sa Atalantom do juna 2022. godine, što znači da bi ga Crvena zvezda i Partizan mogli angažovati uz obeštećenje, ili što je realnije pozajmicu uz pravo otkupa.

Boris Radunović rođen je u Beogradu, prošao je sve mlade selekcije reprezentacije Srbije. Još nije debitovao za A tim.

Kurir sport/Sportski žurnal/A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track