MILENKOVIĆ O SVOM UZORU: Daleko sam ja od Nemanje Vidića, on mi je merilo kvaliteta!
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

čvrsto na zemlji

MILENKOVIĆ O SVOM UZORU: Daleko sam ja od Nemanje Vidića, on mi je merilo kvaliteta!

Fudbal -

Defanzivac Fjorentine uskoro bi mogao da se preseli u Milan ili Napoli

Nikola Milenković jedan od najtraženijih mladih defanzivnih fudbalera u Evropi. Igrač Fjorentine uvek je isticao da je njegov uzor legendarni kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić.

Momak koji je prošao školu Partizana i pre tri godine za 5.100.000 evra prešao u Firencu, govorio je Nemanji Vidiću, ali i svojoj budućnosti u Seriji A.

foto: @starsport

- Ja sam Srbin i meni prija kada čujem "evo ga novi Vidić". Ali, daleko sam ja još od njega! Nemanja Vidić je za mene uvek bio merilo kvaliteta. To je cilj kome treba težiti, istorija fudbala, čovek koji je bio fantastičan defanzivac i imao sjajnu tehniku. Volim ja i Kjelinija, on je kao i Vidić primer i na terenu i van njega. Obijica su istinski lideri - rekao je Nikola Milenković (22).

Unazad poslednjih nekoliko meseci dosta se piše da bi Nikola Milenković mogao da promeni sredinu. Posle Atletika iz Madrida interesovanje su pokazali Napoli i Milan.

foto: Profimedia

- Interesovanje Napolija i Milana? Prija mi! Ali, naučio sam da se u fudbalu računa samo konstantnost. Zato pokušavam da sazrim. Moj cilj je da budem sa obe noge čvrsto na zemlji i da razmišljam isključivo o poslu. Fjorentina je moj klub, moja obaveza je da pomognem.

Nikola Milenković stariji je samo dve godine od svog zemljaka i saigrača iz Fjorentine Dušana Vlahovića. I on je na dobrom putu da postane vrhunski fudbaler u Seriji A.

- Dušan je talentovan! Ali, može i mora da radi još više kako bi napredovao. I on to dobro zna - zaključio je Nikola MIlenković.

Kurir sport/Gazzetta dello sport/A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track