SPORTINGOVE HULIGANE KONAČNO STIGLA PRAVDA! Čovek koji je doveo MIHAJLOVIĆA oslobođen!  VIDEO
Foto: EPA

OSUĐENI ZA NAPAD NA IGRAČE

SPORTINGOVE HULIGANE KONAČNO STIGLA PRAVDA! Čovek koji je doveo MIHAJLOVIĆA oslobođen! VIDEO

Fudbal -

Huligani lisabonskog Sportinga koji su još 2018.godine upali u svlačionicu kluba, maltretirali i pretukli igrače konačno su osuđeni, njima je sud u Lisabonu im je odredio zatvorske kazne!

Devetorici nasilnika Sud je izrekao ukupnu kaznu od pet godina zatvora, dok je još njih 29 osuđeno na ukupno četiri godine i deset meseci.

Suđenje se baš odužilo trajalo je skoro dve godine,a u svojstvu svedoka prisustvovali su i tadašnji igrači Sportinga, među njima i golman Rui Patrisio koji je rekao da su mu huligani pretili da će mu polomiti vilicu.

foto: Reuters

Huligani su bili nezadovoljni rezultatima tima i rešili su da se obračunaju sa igračima

"Naredili su nam da skinemo dresove i rekli nam da smo sramota i da će nas sve pobiti. Bilo je veoma stresno" ispričao je golman Rui Patrisio koji trenutno brani boje Vulverheptona

Patrisio se prisetio da je sekretar tima pokušao da zaključa vrata pred huliganima, ali da su ga oni preduhitrili i nadjačali, a onda je nastao horor u svlačionici.

"Ušli su sa fantomkama na glavama, ništa nisu pričali, samo su krenuli na nas. Bili su vrlo agresivni i naoružani. Nastao je haos, bilo je dima od baklji, koje su bacili kada su ušli u svlačionicu. Pokušali smo da ih smirimo, ali su bile previše agresivni.

Najgore od svih prošao je holandski napadač Bas Dost koga su nasilnici udarali po glavi i naneli mu posekotine koje su mu sanirane u bolnici.

Bilo je nekih indicija je da je tadašnji predsednik kluba Bruno de Karvaljo bio podstrekač napada na igrače, ali te tvrdnje nisu dokazane na sudu.

Karvaljo je nedugo posle toga angažovao srpskog trenera Sinišu Mihajlovića, ali je ovaj posle samo dve nedelje dobio otkaz pošto je u klub stigla nova rukovodeća garnitura.

foto: EPA

Mihajlović je na sudu kasnije dobio novac na ime odštete zbog jednostranog prekida saradnje.

Pored Patrisia na sudu je kao svedok bio prisutan i igrač Mančester junajteda Bruno Fernandes koji je tada nastupao za lisabonske "lavove".

foto: EPA/TIAGO PETINGA

"Tako nešto u životu nisam doživeo. Više sam se plašio za živote svoje porodice nego za svoj, posebno za ženu i ćerku. Rekao sam tada ženi da ode u Porto gde bi bila na sigurnom."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track