POTOMAK ŽIVOJINA MIŠIĆA I MILANA TOPLICE PREŠAO U ISLAM! Marjan je postao Mustafa: Majka i brat ga se javno odrekli
Foto: Printskrin

Čuveni komentator promenio veru

POTOMAK ŽIVOJINA MIŠIĆA I MILANA TOPLICE PREŠAO U ISLAM! Marjan je postao Mustafa: Majka i brat ga se javno odrekli

Fudbal -

Poznati regionalni komentator Marjan Mijajlović posle više od četiri godine se pojavio u javnosti.

Njegov grub i hrapav glas bio je prepoznatljiv na "malim ekranima" i znak da na istim verovatno idu utakmice Bundeslige ili reprezentacije Bosne i Hercegovine koje je sa velikom strašću prenosio! Ipak nedavno se iz Beograda javio uživo u emisiji sarajevske "FACETV".

Podsetimo, Mijajlović je pre četiri i po godine preživljavao teške dane, jer ga se porodica odrekla zbog toga što je prešao u islam.

Tada je uzeo ime Mustafa, a nedugo posle toga njegova majka i brat su se oglasili u medijima i rekli kako ne žele da čuju za njega.

Mijajlović trenutno živi u Beogradu.

Navodno je bio i u Švajcarskoj gde je radio kao konobar, odakle se vratio krajem 2018. godine.

Njegov glas i lik ponovo smo čuli prošlog meseca kada je za pomenutu TV komentarisao situaciju sa pandemijom korona virusa.

Javio se iz karantina, u jeku onog najdužeg policijskog časa, gde je potvrdio da se nalazi u glavnom gradu Srbije.

- Lako je nama u kućama koji imamo verandu, dvorište, travu i pse. Evo ja sam iskoristio situaciju da pokosim komšinici travu, ali stavite se na mesto nekog ko živi na 14. spratu u 50 kvadrata i nema terasu. Narod diše na ulici, na livadama, na poljima... I tu se kreće narod bilo koje države. U ovom slučaju pričamo o narodu u Srbiji s obzirom na to da ja ovde živim. Ja sam nekoliko godina živeo u Sarajevu i jako dobro sam upoznao Sarajevo. Da biste znali kako Sarajevo diše, treba da pitate ljude na Vratniku, Čaršiji, Hrasnom, Grbavici, Alipašinom... Da osetite impuls dešavanja šta narod misli - rekao je Mijajlović u svom prvom obraćanju posle duže vremena.

On smatra da je pouka svega što nam se desilo da ljudi treba non stop da uče nešto novo i da se međusobno bolje upoznaju.

foto: Printskrin Fejsbuk

"Prva objava u kuranu kaže - uči! Prema tome - uči! Sada dolazi na naplatu što se dovoljno ne čita i uči. Srbi su kao i sav narod na svetu, imaju svoje mane i vrline. I Hrvati, Rusi, Bošnjaci, svi imaju mane i vrline. Ono što je srpska specifičnost jeste to da je uvek podela na tri tabora, a ne na dva. Još jednom ponavljam, govorim kao analitičar. Kao čovek koji posmatra situaciju i nije tu ni na čijoj strani. Ono što mogu da kažem za kraj jeste da verujete sami sebi i da učite. Rekao sam mu: "Želim da budem musliman." On me čudno pogledao. Rekao sam mu moju želju, nakon čega sam primio islam, odmah posle ikindija-namaza. Ime Mustafa znači izabran. To sam ja, na svim poljima bio sam biran i nisam se nikad nametao. Zbog toga sam odlučio da se zovem Mustafa", rekao je Mijajlović tada.

Porodica ga nije razumela, ali se on nadao daće se u međuvremenu ohladiti. I jesu, iako su u tom prvom momentu odlučili da ga se odreknu.

Oni su tada nazvali Radio Sarajevo i poručili javnosti:

"Zovem se Olga Mijajlović, i do juče, dok nisam saznala sasvim slučajno, nisam mogla da verujem, jer sam se to jutro čula sa sinom koji je trenutno u Bazelu. U nekom je hotelu, gde je otišao da radi dva-tri meseca, jer ovde nije mogao da nađe posao. - Nije ga nešto žučno ni tražio nakon očeve smrti. Upravo sam angažovala advokata. Marjanu će biti zabranjen pristup kući. Biće potpuno eliminisan iz ostavinske rasprave. On je, po majci, potomak vojvode Mišića, a po ocu Milana Toplice. Kad bih mogla sada, ove sekunde, svu bih utrobu iščupala noževima i prstima, da izbacim gde sam to dete držala. I od ovoga momenta Marjana Mijajlovića se odričem. Nije mi više sin. Ni po kom zakonu ga ne priznajem", rekla je njegova majka pre četiri i kusur godina.

Identično mišljenje delio je i brat Nebojša.

"Želim da se odreknem brata. Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu. Da budem iskren, nisam divlji čovek kao Vojislav Šešelj. Veoma je podmuklo od mog bivšeg brata odreći se svoje vere, živeti u Bosni šest godina i lagati o mnogim stvarima, dok mu se otac raspadao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track