O VOJVODINI POSLE INĐIJE! Čukarički još ne razmišlja o polufinalu kupa! FOTO
Foto: FK Čukarički

na brdu maksimalno fokusirani

O VOJVODINI POSLE INĐIJE! Čukarički još ne razmišlja o polufinalu kupa! FOTO

Fudbal -

Žrebom u prostorijama FSS-a određeni su parovi polufinalnih mečeva Kupa Srbije, u kojem će se Čukarički sastati sa Vojvodinom, na Banovom brdu.

Drugi polufinalni par čine Partizan i Crvena zvezda.

Datum odigravanja polufinalnih utakmica je 10. jun, dok je finale na programu 24. juna.

"Misli svih u klubu, kako fudbalera, tako članova stručnog štaba, usmerene su ka prvoj predstojećoj utakmici, protiv Inđije u subotu od 21 sat. Idemo putem koji smo zacrtali na početku sezone, korak po korak. Kad se završi susret protiv Inđije, za nas inače veoma bitan, okrećemo se duelu polufinala Kupa Srbije protiv Vojvodine", kazao je šef struke Čukaričkog Aleksandar Veselinović.

foto: Starsport©

Na žrebu je klub predstavljao Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog

Posle izvlačenja parova Mirosavljević je rekao:

"Već sam kazao da su se u polufinale Kupa plasirale četiri najkvalitetnije ekipe u Srbiji. Samim tim, šanse svih timova za plasman u finale su podjednake. Igrali smo nedavno sa Vojvodinom, nema tu nikakvih tajni. Mala prednost i verovatno jedina, može da bude ta što ćemo igrati na Banovom brdu. Ali, nama je zaista u ovom trenutku najbitniji prvenstveni meč protiv Inđije u subotu, to je samo jedna stepenica ka konačnom cilju, plasmanu Čukaričkog u Evropu" kazao je Mirosavljević.

foto: FK Čukarički

Čukarički izuzetno ozbiljno ulazi u meč protiv Inđije

"Nije nam bilo lako protiv njih u gostima, iako smo tada slavili pobedu od 3:1. Gledao sam ih u prvom kolu posle pauze, protiv Spartaka, pružili su žestok otpor i u Kupu favorizovanoj Crvenoj zvezdi. Igraju otvoreno, napadački, žele da se nadigravaju. Imam zaista lepo mišljenje o našem rivalu, uvažavamo ekipu Inđije, ali se nadam pobedi" rekao je Aleksandar Đorđević, igrač veznog reda Čukaričkog, koji još dodaje:

"Naš cilj je jasan, borimo se za plasman u Evropu. Još uvek smo na dva koloseka, a prvi naredni meč je protiv Inđije. Opet, jasna nam je situacija, do kraja šampionata ostala su još samo tri kola, moraćemo da gledamo i u tuđe dvorište, konkretno šta će uraditi TSC u svojim duelima. Naravno, u svakoj varijanti daćemo sve od sebe i u svakom meču do kraja sezone ići ćemo na pobedu.

Naglasio je Đorđević da je timu bila potrebna „baš onakva pobeda kao protiv Radničkog”.

"Iskreno, sve vreme sam verovao da ćemo proći dalje, čak i kad smo gubili sa 2:0. Igrali smo dobro, ali smo zaista nesrećno, iz naših grešaka i neoprezunosti primili golove. Drago mi je i da sam imao priliku da sa klupe uđem i pomognem ekipi u tom susretu", objasnio je Đorđević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track