ZVEZDIN VUNDERKIND Andrija Radulović za Kurir: Borjan mi je dao loptu i rekao "ŠUTIRAJ, DAĆEŠ GA"!
Foto: @starsport

Intervju

ZVEZDIN VUNDERKIND Andrija Radulović za Kurir: Borjan mi je dao loptu i rekao "ŠUTIRAJ, DAĆEŠ GA"!

Fudbal -

Nema ni 18 godina, a već je debitovao za prvi tim Crvene zvezde. I to golom! Andrija Radulović na najbolji način iskoristio je šansu koju mu je ukazao Dejan Stanković u pobedi nad Radnikom - 4:1.

Nema ni 18 godina, a već je debitovao za prvi tim Crvene zvezde. I to golom! Andrija Radulović na najbolji način iskoristio je šansu koju mu je ukazao Dejan Stanković u pobedi nad Radnikom - 4:1.

Zvezdin biser rođen je 2002. godine, a mesec dana pre punoletstva ispunio mu se san.

- Presrećan sam. Rečima ne mogu opisati taj trenutak kad sam dao gol. Isto tako neopisive su emocije i kad sam ulazio u igru. Juče ujutru, kad sam se probudio, prvo sam pomislio da sam sve to sanjao. Srećom nisam - počeo je razgovor za Kurir mladi fudbaler, koji je dres prvog tima sa brojem 49 zadužio igrama u omladinskoj Ligi šampiona.

foto: FK Crvena Zvezda

Da li si mogao da zamisliš lepši debi?

- Ne! Ovo je moj najlepši dan u životu. Jedno veliko iskustvo za mene. Srećan sam uopšte što sam dobio priliku da treniram s prvim timom, a kamoli još i da odigram utakmicu, pa i da dam gol. Nestvaran scenario.

Gol si proslavio pod severnom tribinom?

- Nisam razmišljao kako ću ga proslaviti, instiktivno i nekako prirodno sam potrčao ka severnoj tribini. Iza gola me je čekao Katić, moj saigrač iz omladinskog pogona, pa mi je drago što smo zajedno slavili. Mnogo adrenalina i sreće je bilo u tim trenucima.

A otkad tako mladi fudbaler, i još debitant, šutira penal?

- Nisam stvarno očekivao da će mi saigrači prepustiti izvođenje penala. Kapiten Milan Borjan je uzeo loptu i rekao: "Šutiraj, daćeš ga!" Zahvalan sam mu na tome. Svi su bili srećni zbog toga, bodrili su me pre penala, tako da smo još jednom pokazali da smo jedna velika porodica.

foto: FK Crvena Zvezda

Saigrači su ti prvi čestitali, a posebnu čestitku dobio si od Dejana Stankovića?

- Mnogo mi znači što jedna takva osoba poput Dejana Stankovića veruje u mene. Znamo kakav je bio igrač, vidimo kakav je sada i trener. Meni je uživanje raditi pod njegovom palicom i veliki podstrek u nastavku karijere. Hvala njemu, a hvala i saigračima na podršci, a hvala i menadžeru Igoru Kojiću i čelnicima Zvezde, koji su me prepoznali - podvukao je Andrija Radulović.

Još mi odzvanja aplauz s tribina

Andrija Radulović igra na poziciji krilnog napadača, a njegov talenat prepoznala je i publika.

- Još mi odzvanja aplauz s tribina koji sam doživeo prilikom ulaska na teren, zato bih se zahvalio navijačima na tome jer to mi je dalo još veću snagu i želju da pokažem koliko umem - jasan je Andrija.

Igor Kojić ponosan: Srbijo, imaš veliki talenat

Andrija je sigurno jedan od najtalentovanijih tinejdžera u Evropi i u potpunosti je zaslužio da debituje za Crvenu zvezdu, tvrdi njegov menadžer Igor Kojić.

- Drago mi je što je trener Dejan Stanković prepoznao njegov kvalitet. To samo govori da Deki ima ogromno iskustvo i želju da Zvezdu vrati svojoj deci - istakao je Kojić, a na pitanje da li ćemo i sledeće sezone gledati Radulovića u postavi Crvene zvezde, odgovorio je:

foto: Aleksandar Jovanović

- Tu odluku prepuštam treneru i stručnom štabu. Već postoji veliko interesovanje nekoliko evropskih klubova za Andriju, ali sve zavisi šta će biti prioriteti kluba i trenera. U ovom momentu najbitnije je da Andrija pravilno nastavi svoj fudbalski razvoj, a ja kao zvezdaš bih voleo da to bude u Zvezdinom smeru - istakao je Kojić, uz podsećnje da je Andrija između Crve Gore i Srbije izabrao dres Srbije!

Kurir sport / G. Anđelković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja