ZVUČI NEVEROVATNO, ALI JE ISTINA: Grof, Miloje i Deki doneli Zvezdi 77 bodova razlike u odnosu na Partizan!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

terza magija

ZVUČI NEVEROVATNO, ALI JE ISTINA: Grof, Miloje i Deki doneli Zvezdi 77 bodova razlike u odnosu na Partizan!

Fudbal -

Tri trenera Miodrag Božović, Vladan Milojević i Dejan Stanković ostaće upisani zlatnim slovima u istoriji Crvene zvezde

Crvena zvezda je poslednjih godina imala odličan izbor trenera. Miodrag Božović, Vladan Milojević i Dejan Stanković doneli su Crvenoj zvezdi neverovatnih 77 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala Partizan, u protekle četiri godine. Ako se računa da se ne dele bodovi posle regularnog dela u plej-ofu, onda je brojka još jača za Crvenu zvezdu, čak 98 bodova više u odnosu na Partizan.

foto: Zorana Jevtić

Ovaj podatak svakako treba upisati kao veliki plus Zvezdanu Terziću. Upravo je generalni direktor crveno-belih imao osećaj da svu trojicu trenera dovede na Marakanu i veruje u njih.

foto: Dragana Udovičić

Miodragu Grofu Božoviću svakako je bilo najteže, posebno posle eliminacije od Kairata u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Menjao je zajedno sa Zvezdanom Terzićem određene ustaljene i vremenski pregažene navike. Upravo je popularni Grof svojom tvrdoglavošću izdejstvovao kod direktora Terzića dolazak kvalitetnih stranaca poput Donalda, Le Taleka, Vijeire, Kange i Boaćija. Vratio je u život Aleksandra Kataija i ostvario rekord od 32 boda prednosti u odnosu na Partizan tokom sezone.Grof afirmiše i mladog Luku Adžića. Deluje da taj rekord od 32 boda razlike će malo ko moći da obori. Grof sezonu u odnosu na Partizan završava sa 28 bodova prednosti, Zvezda je imala 82, a Partizan 54 boda. Njegovu maestralnu seriju sledeće sezone prekida Marko Nikolić, a crno-beli osvajaju titulu sa tri boda viška u odnosu na crveno-bele.

foto: Starsport©

Posle te sezone na kormilo Crvene zvezde dolazi Vladan Milojević. Na Marakanu dolaze Milan Borjan, Vujadin Savić, Filip Stojković, Milan Rodić, Marko Gobeljić, Srđan Babić, Branko Jovičić, Nenad Krstičić, Nemanja Radonjić, Aleksandar Pešić, El Fardu Ben, a Slavoljub Srnić iz senke biva najkorisniji igrač kluba. Od mladih pod Milojem te sezone stasavaju Uroš Račić i Luka Ilić. U plej-ofu, crveno-beli uspevaju da zadrže prednost u odnosu na Partizan, odnosno i da je uvećaju, sa 12 na 17 bodova viška.

foto: FK Crvena zvezda

Naredna sezona donosi primat i dominaciju ekipe Vladana Milojevića. Klub se pojačava igračima kao što su Miloš Degenek, Milan Gajić, Dušan Jovančić, Nemanja Milunović, Goran Čaušić, Miloš Vulić, Mirko Ivanić, Aleksa Vukanović... I kapitalac Marko Marin! Procvat doživljava Milan Pavkov koji biva junak utakmice protiv Liverpula u Ligi šampiona sa dva gola. Afirmaciju od mlađih stiču Aleksa Terzić I Dejan Joveljić. Regularni deo sezone Crvena zvezda završava sa devet bodova prednosti u odnosu na Partizan, a posle plej-ofa bodovni saldo biva povećan na 18 bodova, s tim da kao drugoplasirani tim u Superligi završava Radnički iz Niša.

foto: @starsport

Ovu sezonu započeo je Vladan Milojević, izborio plasman u Ligu šampiona, drugi put zaredom. Međutim, na polusezoni trofejni trener napušta Marakanu i na njegovo mesto dolazi legenda kluba Dejan Stanković. Deki populariše mlade igrače poput Željka Gavrića, Njegoša Petrovića i Veljka Nikolića, a pod njegovom palicom za prvi tim debituju Andrija Radulović i Marko Konatar. U život vraća Mirka Ivanića koji igra kao preporođen. Nastavlja tamo gde je Miloje stao, a trenutna razlika između Crvene zvezde i Partizana je 14 bodova.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track