BIVŠI FUDBALERI BORCA POČELI ŠTRAJK GLAĐU: 25 igrača u centru Čačka traže isplatu zaostalih zarada
Foto: Superliga.rs

Hoće pravdu

BIVŠI FUDBALERI BORCA POČELI ŠTRAJK GLAĐU: 25 igrača u centru Čačka traže isplatu zaostalih zarada

Fudbal -

Dvadeset pet bivših fudbalera Fudbalskog kluba (FK) Borac iz Čačka započelo je večeras štrajk glađu u centru grada, ispred zgrade Gradske uprave, zahtevajući isplatu zaosatalih zarada.

Oni nose bele majice na kojima piše "Hoćemo pravdu stop prevarama".

Među njima je i nekoliko bivših fudbalera FK iz Jagodine koji kažu da je njihova situacija identična, da su došli da podrže bivše fudbalere Borca i najavljuju da će oni protestovati i u Jagodini.

Predsednik fudbalskog sindikata "Nezavisnost" Mirko Poledica koji zajedno sa fudbalerima štrajkuje rekao je da do štrajka nije došlo odjednom.

"Obavestili smo gradsku vlast u Čačku o našim zahtevima, tražili smo prijem kod gradonačelnika Čačka, ali nismo naišli na odgovor. Želimo da se predstavnici gradskih vlasti obrate ovim fudbalerima koji štrajkuju i ponude rešenje", rekao je Poledica.

On je dodao da će svih 25 fudbalera koji su večeras započeli štrajk gladju ostati celu noć ispred zgrade Gradske uprave, kao i narednih dana ; i da neće odsutati.

Poledica je rekao da je čačanskoj policiji prijavio okupljanje.

On je dodao da su fudbaleri koji su najavili štrajk poslednjih dana dobijali pretnje preko društvenih mreža od strane nepoznatih lica i da im je prećeno šamarenjem i batinama.

Prema rečima fudbalera koji štrajkuju, oni za sada nemaju nikakvih problema, a gradjani koji prolaze ih pozdravljaju i podržavaju.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track