ISKRENI INTERVJU MIODRAGA BOŽOVIĆA: Grof o Zvezdi, Miloju, Dekiju, Terzi, Kataiju, Nikoliću, ostanku u Rusiji!
Foto: Dragana Udovičić

započeo dominaciju

ISKRENI INTERVJU MIODRAGA BOŽOVIĆA: Grof o Zvezdi, Miloju, Dekiju, Terzi, Kataiju, Nikoliću, ostanku u Rusiji!

Fudbal -

Nekadašnji trener crveno-belih pričao o kolegama, ali i onome što ga čeka u budućnosti

Miodrag Božović, Vladan Milojević i Dejan Stanković, trojica trenera Crvene zvezde napravili su rekordnu bodovnu prednost u odnosu na Partizan - 77 bodova (98 ako bismo ih vratili na nivo pre podele u plej-ofu).

Ovi stručnjaci zaslužni su za dominaciju crveno-belih u odnosu na večitog rivala u poslednjih nekoliko godina. Popularni Grof sprema se za početak sezone u Rusiji sa svojim klubom Krila Sovjetov, a za Kurir je pričao o ovom fenomenu.

foto: FK Crvena zvezda

Šta mislite o podatku plus 77 u odnosu na Partizan?

- Lepe uspomene vežu me za boravak u Crvenoj zvezdi. Biti trener Zvezde bio je moj san kada sam počeo da se bavim ovim poslom. Podatak koji ste izneli drag je svakom kojem su na srcu crveno-bele boje - počeo je razgovor za Kurir Miodrag Božović.

foto: Saša Pavlić

Tokom pandemije korona virusa bili ste u Beogradu. Jel vam prijao povratak?

- Naravno. Bio sam okružen dragim ljudima i prijateljima. Bilo mi je lepo, bez obzira što nisam previše izlazio iz kuće.

Bili ste na rođendanu Zvezdana Terzića. Kako komentarišete fotografiju na kojoj ste Vladan Milojević, Dejan Stanković i vi?

- Super potez Zvezdana Terzića! Retko neko može da okupi tri Zvezdina trenera na jednom mestu. Da poštuju jedni druge i sede zajedno. A, i da pričaju međusobno. Ha, ha, ha...

foto: Nebojša Mandić

Sigurno ste ispratili dešavanja sa Aleksandrom Kataijem, šta mislite o njemu?

- Katai zna koliko ga cenim. Posle Dejana Savićevića i Piksija Stojkovića, jedan je od najvećih igrača koje sam video na terenu i sa kojim sam radio. Brz, sa fantastičnim driblingom.

Verujete li da može da se vrati u Crvenu zvezdu?

- Ja bih ga odmah doveo u Krila Sovjetov, da mogu. Za Zvezdu bio bi veliko pojačanje!

foto: Dado Đilas

Zašto je Marko Nikolić imao hladan doček u Moskvi?

- Radio sam u Lokomotivi, to je veliki klub i normalno je da su ga tako dočekali. Ništa novo! Osetio sam nešto slično na svojoj koži. Gledaće mu svaki korak. Sinonim za Lokomotivu je Sjomin, trener umesto kojeg je doša Nikolić, a koji je s klubom napravio najveće uspehe. Ako Marko bude imao sreće i ako napravi rezultat, sve će to brzo da se okrene. Zna Marko jako dobro šta je raditi pod pritiskom, bio je trener Partizana i umeo je da se nosi sa tim.

foto: Kurir sport / Aleksandar Radonić

Kako je vama u Krilima?

- Imam ugovor na još godinu dana, ali ugovor za trenera ne znači ništa. Nismo napravili dobar rezultat, mučimo se. Za ruske prilike, mogu slobodno reći da mi klub dugo daje šansu. Imaju veliko strpljenje sa mnom.

Pristali ste na smanjenje plate, zar ne?

- Manje-više, svi klubovi su smanjili plate igračima i trenerima. I to samo za vreme pauze, posle, kad krene liga, sve se vraća na staro. Treba razumeti klubove. Opet, ima igrača i trenera koji nisu pristali na smanjenje plate i ne mogu im ništa. Moji saradnici i ja smo pristali, jer poštujemo klub! Koronavirus je napravio ozbiljne probleme u fudbalu, a posledice će se tek osetiti.

foto: Privatna Arhiva

Hoće li Krila Sovjetov sačuvati statu u eliti?

- Za nas je svaka utakmica finale. Između zone ispadanja i sredine tabele razmak je tri boda. Prvenstvo se nastavlja 19. juna, a naš protivnik je Ahmat, ekipa koja se kao i mi, bori za opstanak. Ako dobijemo, biće dobro - suzdržan je Miodrag Božović.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track