ZBOG NARUŠENOG ZDRAVLJA: Bivši igrači Borca i Jagodine prekinuli štrajk glađu!
Foto: Rina.rs

ŽELE PRAVDU

ZBOG NARUŠENOG ZDRAVLJA: Bivši igrači Borca i Jagodine prekinuli štrajk glađu!

Fudbal -

Bivši fudbaleri Borca i Jagodine prekinuli su danas štrajk glađu, nakon tri dana provedenih ispred lokalne skupštine u Čačku.

"Razlog odluke je narušeno zdravlje igrača zbog čega je jedan i hospitalizovan, nakon intervencije Hitne pomoći. Takođe, prekid štrajka savetovali su nam i lekari čiji savet smo poslušali i zahvalni smo im na brizi i požrtvovanju", navedeno je iz sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

Zahvaljeno je svim trenerima i igračima iz Srbije i sveta koji su poslali na stotine poruka podrške.

Dodaje se da se ljudi iz uprave grada Čačka "koji su porodice igrača izigrali i doveli na rub egzistencije", nisu udostojili da ih pozovu na razgovor iako su im oni bili ispod prozora.

"Nisu se udostojili u prolazu da kažu ni dobar dan igračima, što nema veze sa štrajkom glađu već je to stvar elementarne kulture", dodaju iz sindikata Nezavisnost.

Bivši igrači Borca i Jagodine su posebno zahvalili građanima Čačka koji su ih svakodnevno obilazili, pružali podršku i donosili vodu, a bilo ih je, kako se navodi, na stotine, kao i pripadnicima policije koji su se sve vreme ponašali veoma profesionalno.

"Nadamo se da će ruka pravde stići sve ljude iz gradskih uprava grada Čačka i grada Jagodine, da će odgovarati za sva krivična dela koja su počinili kao što se nadamo da će ista kazna stići i sve one koji su učestvovali u propasti FK Sloboda iz Užica, FK Timok iz Zaječara i tako dalje", navodi se iz sindikata.

Sindikat Nezavisnost je zahvalio i FIFPro-u i Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) sa kojima će, kako piše, rešiti status igrača u narednom periodu.

"Pozivamo još jednom policiju i tužilaštvo da reaguju, a funkcionerima gradskih uprava Čačka i Jagodine poručujemo da žive sa svojom sramotom, upisani u istoriju sveta kao prvi gradski funkcioneri zbog kojih su profesionalni sportisti štrajkovali glađu", navodi se u saopštenju sindikata Nezavisnost.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track