ČETIRI SRBINA U BORBI ZA PRESTIŽNU TITULU: Pavlović, Vlahović, Marković i Gavrić među 100 talenata na svetu!
Foto: EPA, Starsport©, crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

golden boj

ČETIRI SRBINA U BORBI ZA PRESTIŽNU TITULU: Pavlović, Vlahović, Marković i Gavrić među 100 talenata na svetu!

Fudbal -

Veliko priznanje za srpski fudbal koji pokazuje da je naša zemlja nepresušan izvor talenata

Tradicionalno italijanski sportski list "Tutosport" svake godine bira najboljeg mladog fudbalera do 21 godine. I ove godine na listi je 100 najtalentovanijih igrača, a među njima su i četvorica Srba!

foto: Starsport©

U kategoriji odbrambenih fudbalera su Strahinja Pavlović i Svetozar Marković. Obojica su ponikli u omladinskoj školi Partizana.

foto: Starsport©

Pavloviće će od sledeće sezone biti igrač Monaka, dok je Marković član Olimpijakosa, ali na pozajmici u Larisi.

foto: Profimedia

U kategoriji napadača Srbija ima još dvojicu predstavnika. To su Dušan Vlahović i Željko Gavrić. Visoki i snažni napadač kluba iz Firence Vlahović ponikao je u Partizanu, a ove zime zahvaljujući golovima podigao je svoj renome u Seriji A.

foto: crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Sa druge strane, Željko Gavrić igrač Crvene zvezde za manje od šest meseci privukao je pažnju strane javnosti i skauta. Svoj raskošni talenat demonstrirao je ove zime i proleća, nakon što je prvi deo sezone proveo u Grafičaru.

foto: AP

Konkurencija je žestoka, a među favoritima za nagradu su Džejdon Sančo i Erling Haland iz Borusije Dortmund, Dejan Kuluševski iz Juventusa, Ansu Fati iz Barselone, Rajan Sesenjoj iz Totenhema, Filip Foden iz Mančester sitija, Džejms Garner z Mančester junajteda, Rodrigo iz Real Madrida...

foto: AP

Ovu nagradu osvajali su Leo Mesi, Kilijan Mbape, Pol Pogba, Vejn Runi, Sesk Fabregas, Serhi Agvero... Prošle godine laureat je bio Žoao Feliks, fudbaler Atletika iz Madrida.

Kurir sport/www.onefootball.com/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track